logo
Imprimir
23-11-2021 | 18:34hs
•EL RIPOLLèS

Munell destaca les esperançadores dades econòmiques de Ripoll

L'alcalde fa valdre el creixement pel que fa a les obertures de negocis i activitats econòmiques, així com les xifres positives pel que fa a l'atur

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, es mostra optimista amb relació al ritme econòmic i ocupacional del municipi. Així es desprèn arran del seu nou vídeo de la secció “L'Alcalde Opina”, on el responsable polític parla de xifres esperançadores amb relació a les obertures de negocis i activitats econòmiques. “Les darreres xifres ens exposaven un balanç positiu d'una vintena més d'activitats empresarials, comercials i de serveis, i tenint en compte que venim d'anys molt difícils, amb una pandèmia que ens ha afectat, estem veient que hi ha una reacció molt positiva en el sentit de l'emprenedoria, del consum i per mantenir l'activitat econòmica. Com a poble, ho veiem com a un element molt positiu”, explica l'alcalde.

D'altra banda, Munell també assenyala que des de l'Àrea de Projecció Econòmica s'està treballant per renovar la Guia Comercial i de Serveis, que es va publicar a finals de l'any passat. Aquesta publicació, que es pot trobar en format físic i digital -a través de la web municipal-, recull més de 500 activitats de serveis, comerç, hostaleria o restauració, entre altres, que estan al servei de tots els ripollesos i ripolleses, així com de les persones que visiten la comarca.


Xifres i tendències

En el vídeo, l'alcalde també repassa algunes dades econòmiques com ara les afiliacions a la Seguretat Social, que a 31 d'octubre són 5.636, “la més alta des de fa moltíssims anys”. “Tenim un volum molt important de persones que tenen el seu lloc de treball a Ripoll, una xifra altament positiva. Lluitem i treballem perquè la gent pugui tenir una feina digna, ja que és la millor política social que podem fer des de les administracions”, diu.

Amb relació a les xifres d'atur, Munell especifica que, també en data de 31 d'octubre, la dada a Ripoll és de 438 persones en aquesta situació, “una xifra també molt baixa que s'apropa a la que hi havia l'any 2018”. “Però no hem d'estar satisfets encara, i des de l'Ajuntament, l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, el Consorci de Benestar Social o participant en les polítiques actives del Servei d'Ocupació de Catalunya, el nostre compromís ha de ser ajudar a reduir encara més la xifra”, apunta l'alcalde, que afegeix: “Continuem treballant per reduir l'atur juvenil i el de les persones de més de 45 anys, els segments més afectats, i també el d'aquelles persones sense formació especialitzada”. 

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/160836_munellde-tacale-e-perancadore-dade-economique-deripoll-1.htm