logo
Imprimir
22-11-2021 | 14:42hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

En marxa Delit, el portal en línia de referència de la gastronomia de La Garrotxa

400 establiments relacionats amb la gastronomia de la comarca (productors, comerços, restaurants, cafeteries i també experiències gastronòmiques) formen part d'aquesta plataforma digital que s'ha presentat en el marc de la Fira Orígens

Aquest diumenge 21 de novembre ha tingut lloc la presentació de Delit, una plataforma que aglutina l’oferta gastronòmica de la Garrotxa. Coincidint amb la celebració de la Fira Orígens s’ha fet el llançament d’aquest portal que relaciona l’oferta de la comarca i la dinamitza per tal que l’usuari la descobreixi i conegui on poder-la gaudir.

Delit és el resultat de la feina conjunta entre DinàmiG, l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, ADRINOC, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Plaça Mercat, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i l’Associació de Comerciants d’Olot amb l’objectiu de visualitzar l’oferta gastronòmica de la comarca, així com promoure-la entre locals i visitants, recollint tots els productors i comerços agroalimentaris a més de tots els restaurants i bars de la comarca, tot creant vincles entre ells i relacionant els projectes de tal manera que de cada producte l’usuari podrà saber qui el produeix, on es pot comprar, on es pot degustar i quines opcions d’oci i descoberta té per gaudir-lo.

La plataforma gastronòmica es posa en marxa per donar l’oportunitat a la població local de conèixer el producte de proximitat de forma integral. També es dirigeix als visitants perquè puguin descobrir la Garrotxa a través de la gastronomia i inspirar-los a través dels sentits. Perquè la gastronomia és, juntament amb la natura, un dels principals actius de la comarca. És també una de les accions del Pla de Reactivació de la Garrotxa que s’hi contempla, entre d’altres, l’objectiu de promoure i donar visibilitat als sectors més afectats per la crisi generada arran de la pandèmia per la Covid-19, essent un d’aquests la restauració, els comerços i els petits productors gastronòmics.

400 establiments ja formen part d’aquesta plataforma. A www.delitgastronomic.cat hi ha productors, restaurants, comerços d’alimentació i experiències que s’aniran ampliant a mesura que s’hi afegeixin nous establiments. El portal permet escollir un producte-servei per preu i tipologia de restaurants, les certificacions de qualitat i serveis per comerços i productors i la participació en projectes locals o comarcals com per exemple la Carta Europea de Turisme Sostenible, el Garrotxa Approp o Fet al Parc. Aquests distintius posicionaran l’establiment o productor que en disposi a la plataforma, promovent així aquells negocis que facin les coses ben fetes i promoguin els projectes reactivadors amb vincle al territori. La plataforma disposa d’un blog de continguts amb propostes i recomanacions per gaudir al màxim de la gastronomia de la Garrotxa. Per fer-ne més difusió s’ha activat un perfil a Instagram @delitgastronomic.

DinàmiG s’ha encarregat de la posada en marxa d’aquest espai en línia que, fins el moment i gràcies a la col·laboració dels agents implicats, ha recollit 400 establiments. La participació a la plataforma per part dels productors, comerços i restaurants serà gratuïta. Tots els negocis relacionats amb la gastronomia que vulguin sumar-s’hi, es posen posar en contacte amb DinàmiG per ser present a aquesta nova plataforma de difusió i publicitat dels seus establiments que pot arribar a milers de persones de la comarca i d’arreu de Catalunya. Per formar-ne part, només cal trucar a DinàmiG al 972 26 01 52 o enviar un correu a info@delitgastronomic.cat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/160741_enmarxadelitelportalenliniadereferenciadelaga-tronomiadelagarrotxa-1.htm