logo
Imprimir
19-11-2021 | 16:57hs
•LA GARROTXA

El PSC tornarà a homenatjar Ernest Lluch a Maià de Montcal

En l'acte de diumenge hi participarà l'expresident José Montilla

El PSC tornarà a homenatjar aquest diumenge l'exministre Ernest Lluch a Maià de Montcal, municipi on estava estretament lligat. L'acte, que tindrà lloc al cementiri municipal del poble garrotxí, comptarà amb la intervenció de l'expresident de la Generalitat José Montilla i reunirà un any més familiars, polítics i veïns que volen recordar una figura clau de la política espanyola.

En l'acte també hi intervindran la portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon; la diputada al Parlament Sílvia Paneque, i el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras.

Lluch, assassinat el 22 de novembre del 2000 a mans d'ETA, és una d'aquelles figures polítiques que deixen empremta. Economista i professor universitari, va ser portaveu del PSC al congrés dels Diputats i ministre de Sanitat i Consum entre el 1982 i el 1986. El seu principal llegat és la Llei General de Sanitat, que va revolucionar el sistema sanitari a Espanya. El seu assassinat va causar un gran impacte en la societat catalana i espanyola.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/160613_elp-ctornaraahomenatjarerne-tlluchamaiademontcal-1.htm