logo
Imprimir
11-11-2021 | 12:03hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot contracta 11 persones de suport a treballs de neteja i inserció laboral

L’Ajuntament d’Olot també ha contractat a 5 joves becaris en pràctiques amb la voluntat d’ampliar la seva experiència laboral en àmbits tan diversos com la Promoció de la ciutat, Ocupació, Cultura i Empresa

Aquest mes de novembre, l’Ajuntament d’Olot ha impulsat un cop més una nova edició dels plans ocupacionals. D’una banda s’han contractat 11 persones en situació d’atur per a la realització de tasques de suport en diversos àmbits clau de la ciutat. En aquest sentit, seguint les anteriors convocatòries realitzades, el Consistori ha tornat a contractar a 7 persones per portar a terme el projecte Fem el barri vell bell emmarcat dins el Programa Treball als Barris que té per objectiu millorar i potenciar la neteja del Barri Vell, alhora que conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura dels espais compartits, carrers i conservar en bon estat el mobiliari urbà de la ciutat. El contracte és de nou mesos, té com a objectiu millorar l’habitabilitat del Barri Vell i una d’elles actua com a supervisora de l’equip.

D’aquesta manera, les persones contractades donaran suport a les brigades municipals realitzant neteges extraordinàries i procurant pel manteniment de la ciutat. Es tracta d’un programa que permet donar feina a persones que es trobaven a l’atur, ampliant les seves competències de base i tècniques i també millorant la seva autoestima.

D’altra banda, i també dins el programa Treball als Barris, ha iniciat el projecte de Suport en Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació a l’Aula de Recerca de Feina, l’Ajuntament d’Olot també ha contractat a un tècnic que durant els pròxims sis mesos atendrà els usuaris i usuàries que visitin l’Aula Oberta de DinàmiG aportant suport tècnic pel que fa a la creació o revisió de currículum, cartes de presentació, cercadors, l’ús del mòbil i les xarxes socials en l’àmbit professional. Al mateix temps i mitjançant tallers, es potenciarà l’autonomia dels usuaris pel que fa a la recerca de feina així com s’editaran continguts útils per al programa i ajudarà a difondre l’existència de l’aula en espais del barri.

Paral·lelament, i dins el mateix programa, també s’ha donat continuïtat a tres persones, tècniques d’inserció sociolaboral, per al projecte de Dispositiu d’Inserció Sociolaboral, que s’encarregaran per millorar l’ocupabilitat i establir un pla de millora competencial als assistents, veïns i veïnes del barri vell d’Olot.

Per últim, l’Ajuntament d’Olot ha contractat per sis mesos a un total de 5 joves en pràctiques dins el programa Contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya en diverses àrees tals com: promoció de la ciutat, cultura, ocupació, empresa i tresoreria. En aquest cas, el contracte de pràctiques s’allargarà fins al pròxim mes d’abril amb la voluntat de facilitar l’exercici pràctic dels coneixements adquirits, posar-los en pràctica i ampliar experiències laborals, millorant la seva ocupabilitat.

En tots els casos, la contractació és finançada per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/159983_olotcontracta11per-one-de-uportatreball-denetejaiin-erciolaboral-1.htm