logo
Imprimir
04-11-2021 | 12:50hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

S'encén la flama de Lluèrnia a Olot

El divendres 12 de novembre començarà la desena edició del festival del foc i de la llum que durarà 16 dies

La setmana que ve s'encendrà la flama de Lluèrnia. El divendres 12 de novembre començarà la desena edició del Festival del foc i de la llum que durarà fins al 27 de novembre. Durant tres caps de setmana es podran veure les diferents propostes d'un festival que l'any passat va canviar el seu format habitual per adaptar-se a les mesures de contenció de la COVID. Lluèrnia es va estendre amb emplaçaments (buscant noves ubicacions més enllà del centre de la ciutat) i es va allargar en el temps (va passar de les 6 hores en un dia a 43 dies -del 17 d'octubre al 28 de novembre de 2020-).

A partir de l'experiència de l'any passat, Lluèrnia 2021 proposa un recorregut amb el riu com a eix vertebrador d'un total de 27 instal·lacions que es podran veure des del Bosc de Tosca fins a Sant Miquel. Bona part dels muntatges es podran anar descobrint durant els 16 dies que durarà el festival perquè tothom pugui gaudir-ne al seu ritme i amb tota la seva plenitud.

De la vintena d'instal·lacions destaca l'Hort de la llum, que aquest any anirà a càrrec del reconegut il·luminador i dissenyador Antoni Arola. Fiat Lux.2 es podrà veure a l'Estadi d'Atletisme els dies 12,13,19 i 20 de novembre, de 18 a 22.30 h.

Al fals túnel del tren d'Olot a les fonts de Sant Roc s'hi podrà trobar Hop ON! Instal.lació de les escoles de primària d'Olot i comarca. Hi serà del 12 al 27 de novembre, a partir que fosquegi. Durant tots aquests dies, al camí del riu - la font de la puda, s'hi podrà veure Il.umina't la proposta de Marc Lorente. I al Parc Nou s'hi concentraran dues instal.lacions: Llindars d'Hedonistas i Tal Cual Studio i Aixopluc de 27 lletres. Negre d'Albert Palazon als prats de la Mandra i Aura de Xevi Bayona i Àlex Posada als paratges de la font de les Tries són altres dels muntatges d'aquest any.

A més de les instal.lacions, Lluèrnia també ofereix dues exposicions: 11/21 de Martí Albesa Castañer al Cancell de Can Trincheria (del 5 al 28 de novembre) i el CINE NICEl cinema de la mainada (1931-1974) s'instal·larà a la sala d'exposicions de l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa (del 12 al 27 de novembre).

També podeu seguir el festival a xarxes socials i les podeu compartir a #lluèrnia2021.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/159557_-encenlaflamadelluerniaaolot-1.htm