logo
Imprimir
25-10-2021 | 20:43hs
•POLíTICA

Puigdemont obre una oficina europarlamentària a Barcelona

El nou equipament té com a objectiu que “qualsevol ciutadà” pugui plantejar les seves propostes sobre política

Els tres eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, han inaugurat -des de la distància- aquest dilluns una oficina europarlamentària a Barcelona, un equipament que té un objectiu concís: atendre als electors a través d’un equip de col·laboradors que treballarà presencialment al local, ubicat al carrer Bonaire, al barri del Born. 

En concret, l’oficina estarà oberta de dilluns a divendres, per tal de donar servei a “qualsevol ciutadà” que hi assisteixi per “plantejar les seves propostes, idees, queixes o inquietuds sobre el funcionament de la política europea” o de Catalunya, tal com han subratllat els tres polítics catalans a través del seu compte de Twitter. 

Paral·lelament, l’oficina també acollirà periòdicament actes de “petit format” que tinguin vincles entre Barcelona i Brussel·les, així com retransmissions d’actes que s’organitzin en el Parlament Europeu. L’equipament, a més, també serà l’escenari de trobades puntuals, i telemàtiques, amb els tres eurodiputats, que es troben exiliats a Bèlgica des de la tardor de l’any 2017.

Satisfacció de Puigdemont

A través del seu compte de Twitter, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat l’obertura del local a la ciutat comtal. “Espanya ho intenta tot per impedir o dificultar la nostra feina com a representants dels europeus; nosaltres lluitem amb totes les eines. Per això rodem el món tornem al Born”, ha piulat. El mateix Puigdemont, així com Comín i Ponsatí, també han recordat a través de les xarxes socials que l’edifici on s’allotja la nova oficina va ser “el darrer que va quedar dempeus en el barri de la Ribera, que Felip V va fer demolir després de 1714”. “És un símbol més de resistència i lluita per la llibertat”, han afegit.

També han apuntat que els proveïdors de telèfon, energia i assegurança “seran empreses catalanes, sense cap vincle amb l’Ibex-35”. “El camí cap a la independència també és un camí de desconnexió dels grans poders econòmics de l’estat espanyol”, han ressaltat en aquest sentit. A més, també demanen a les empreses amb les quals treballin que facturin “en català, com marca el codi de consum”.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/158828_puigdemontobreunaoficinaeuroparlamentariaabarcelona-1.htm