logo
Imprimir
19-10-2021 | 12:59hs
•PLA DE L'ESTANY

La producció teatral Primavera, espectacle de Sant Martirià

Es podrà veure al Teatre Municipal aquest cap de setmana i el vinent amb un aforament del 100%

Primavera, del dramaturg Xavi Morató i dirigida per Meritxell Yanes, serà la producció teatral municipal de la Festa Major de Sant Martirià. L'espectacle, que compta amb alguns dels grans noms de l'escena banyolina actual a escena, es podrà veure aquest cap de setmana i el vinent al Teatre Municipal i ja estan a la venda les entrades amb el 100% d'aforament.

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Banyoles ha presentat aquest matí la producció teatral municipal de la festa major de Sant Martirià, que serà la vintena consecutiva des que l'any 2001 es va decidir incloure a la programació de Sant Martirià una producció teatral pròpia. En aquesta ocasió, i com ha explicat el regidor de Cultura, Miquel Cuenca, l'àrea va fer l'encàrrec a la productora banyolina Punt Produccions, i el muntatge "compta amb un text d'un dramaturg jove, Xavi Morató, amb direcció de Meritxell Yanes i amb un equip d'actors i actrius professionals banyolins". Miquel Cuenca ha destacat que "des de l'any 2001, s'han pogut fer produccions teatrals municipals i aquest fenomen respon a la vitalitat teatral de Banyoles".

El text de Primavera parteix d'un encàrrec concret: una comèdia de festa major, com ha destacat la seva directora Meritxell Yanes, que ha afegit que es tracta "d'una comèdia lleugera, on els intèrprets carreguen tota la força necessària per aguantar una història plena de girs de guió i sorpreses inesperades". Meritxell Yanes ha afegit que "volíem fer una comèdia, però amb un missatge de fons, fins i tot amb un punt amarg, i explicar com el personatge de la Rosa afronta la solitud que viuen les persones grans".

Primavera, produïda per Punt Produccions, compta amb "un repartiment de luxe 100% banyolí", com ha destacat Miquel Cuenca, amb els actors i actrius Genís Casals, David Marcé, Andrea Portella, Laura Pujolàs i Tere Solà.

L'espectacle es podrà veure a partir d'aquest dijous 22 d'octubre al Teatre Municipal i s'han programat diferents sessions tant per aquest cap de setmana de Festa Major com per al següent amb el 100% de l'aforament. Les entrades ja estan a la venda a culturabanyoles.koobin.com.

Sinopsi
Avui és l'aniversari de la Rosa i tota la família es reuneix per celebrar-lo. Vídua, jubilada i amb els fills ja grans i emparellats, la Rosa aprofita l'ocasió per comunicar-los què vol fer a partir de llavors. Es podria apuntar a la universitat o a un curset de pintura com fan les seves amigues, però ella té unes intencions molt diferents. I és que la Rosa, ben entrada la tercera edat, ha decidit tenir un fill.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/158468_laproduccioteatralprimaverae-pectaclede-antmartiria-1.htm