logo
Imprimir
15-10-2021 | 16:03hs
•LA SELVA

SAP-FEPOL porta a Inspecció de Treball l'acumulació 'exagerada' de droga a la comissaria de Santa Coloma

El sindicat denuncia que s'ha de guardar a les garjoles o al generador d'energia, "posant en risc" els agents

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denuncia la "situació límit" que pateixen els agents de Santa Coloma de Farners per la gran acumulació de substàncies estupefaents a la comissaria de la capital selvatana, que "posa en risc" la seguretat dels qui hi treballen.

El sindicat policial ha denunciat davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social que fa temps que hi ha una acumulació "exagerada" de substàncies estupefaents, un volum tan gran de droga que fins i tot s'ha hagut de col·locar a la garjola destinada als detinguts menors d'edat.

Aquesta situació, la qual ha estat qualificada fins i tot pels mateixos efectius policials com a "insuportable o impossible d'aguantar", "genera a més l'aparició de plagues d'insectes que provoquen picades i mossegades a les persones que es troben a l'interior de les dependències policials", segons el sindicat, que denuncia que hi ha "passivitat" o "inacció" per part de l'administració.

Per això ha dut el cas a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social per tal que aquesta l'obligui, tan aviat com sigui possible, a prendre mesures.

"La droga s'acumula en espais tan sensibles com el dipòsit o el generador d'energia, la qual cosa incrementa el risc d'incendi i atempta directament a més, contra la seguretat de les persones treballadores", assegura el sindicat, ja que fa pujar la temperatura del generador i qualsevol guspira podria produir un incendi, amb el perill que suposa.
"És per això que davant la negligència de la situació i davant la gravetat dels fets (els quals podem afirmar que són generalitzables a totes les comissaries del cos de mossos d'esquadra), la nostra organització sindical ha reclamat a la Inspecció de Treball el compliment, d'entre d'altra normativa, del Reial Decret 486/1997 sobre disposicions mínimes de seguretat i salut en els centres de treball", explica SAP-FEPOL en un comunicat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/158279_-ap-fepolportaain-pecciodetreballlacumulacioexageradadedrogaalacomi-ariade-antacoloma-2.htm