logo
Imprimir
07-10-2021 | 09:05hs
•LA SELVA

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant els dies del Pont del Pilar

Es podrà visitar del dijous 7 al dimarts 12 d'octubre

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant els dies del pont del Pilar, concretament del dijous 7 al dimarts 12 d'octubre. L'horari serà de les deu del matí a les sis de la tarda. Si bé la venda d'entrades es farà fins una hora abans del seu tancament, és a dir, a les cinc de la tarda. Aquelles persones que vulguin sol·licitar una visita guiada cal que ho facin a través del web www.montsoriu.cat.

Pel que fa a el divendres dia 8 d'octubre i el dissabte 9 d'octubre a la tarda, coincidint amb el cap de setmana de les Jornades Europees, la visita el castell serà gratuïta. Concretament, el divendres de les deu del matí a les sis de la tarda i el dissabte de les dues del migdia a les sis de la tarda. L'entrada gratuïta es podrà fer fins una hora abans del tancament del monument.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ja ha avançat que durant aquest pont del Pilar s'espera una gran afluència de visitants i que per poder donar resposta a la demanda s'incorporaran més visites guiades. De fet, tradicionalment durant els mesos de tardor l'afluència de visitants és molt important i donat que aquesta tardor hi haurà diversos ponts – El Pilar, Tots Sants i el de la Immaculada, entre altres- visitar el castell de Montsoriu pot ser una molt bona opció a l'hora de programar una sortida.

Per tot això, des del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva estan duent a terme campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès, Garrotxa, Baix Empordà però no oblidant el Vallès Occidental i Oriental, que també representen un percentatge important en el nombre de visites anuals. La campanya es va iniciar el març d'aquest any i s'allargarà fins per les festes de Nadal.

El perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web www.montsoriu.cat. Per tant, tal com ha assenyalat el president del Patronat, Pere Garriga, s'espera que aquests dies de tardor siguin molts els visitants que pugin a Montsoriu per veure el que és considerat el gran castell gòtic de Catalunya, centre del poder militar del Vescomtat de Cabrera.

Les visites a Montsoriu són segures

Pere Garriga ha assegurat que "la visita al castell gòtic de Catalunya és segura i ha recordat que des de la reobertura al públic del castell de Montsoriu, el 17 de juliol de 2020, les visites s'han fet seguint les mesures de la COVID-19 i sempre amb la màxima seguretat."

Finalment Garriga ha assenyalat que "la visita a Montsoriu ha de permetre que els ciutadans de Catalunya coneguin el ric patrimoni arquitectònic i cultural que tenim i venir a Montsoriu és conèixer la nostra història i el nostre llegat i una oportunitat per descobrir el nou Centre d'Interpretació del Vescomtat de Cabrera."
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/157845_elca-telldemont-oriuobriraalpublicdurantel-die-delpontdelpilar-2.htm