logo
Imprimir
01-10-2021 | 21:05hs
•CATALUNYA NORD

Impulsen una exposició itinerant per finançar el nou projecte del cantautor Pere Figueres

La mostra, ‘Rodó’, que compta amb la participació de 36 artistes, tindrà caràcter itinerant: actualment es pot gaudir a Illa, però passarà pels Banys d’Arles, Sant Joan de les Abadesses i Perpinyà

La unió d’esforços entre Esteve Sabench i André Robèr ha creat l’exposició ‘Rodó’, una mostra que compta amb el treball de 36 artistes del Principat i de la Catalunya del Nord. El projecte, té una finalitat concisa: finançar el nou àlbum musical del cantautor, poeta i també artista plàstic Pere Figueres, que tal com assenyala el mateix Sabench no sabia res d’aquesta iniciativa fins fa ben poc, amb la inauguració de la primera de les quatre exposicions previstes, en aquest cas al Taller Treize d’Illa (del 30 de setembre al 13 d’octubre). La resta de mostres tindran lloc a la Capella de l’hospital militar dels Banys d’Arles (del 21 d’octubre al 7 de novembre), a l’Espai d’Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses (del 13 de novembre al 28 de novembre) i a la Casa de la Generalitat de Perpinyà (del 3 de desembre al 22 de desembre).

La particularitat de ‘Rodó’ és que totes les obres estan fetes sobre paper rodó manufacturat Aquari de 35 centímetres de diàmetre, un suport elaborat a Sastres Paperers, de Banyoles. “Rodó com l’amistat, com la generositat, és rodó com la terra, rodó com un disc de vinil. Més enllà de la uniformitat del suport que és el nexe entre totes aquestes obres, n’hi ha un altre que reuneix tots els artistes: l’amistat i la generositat”, assenyalen els impulsors. 

Enguany, les diades Ponsianes d’Illa estan dedicades a l’obra de Figueres, i és per això que Sabench i Robèr han aprofitat aquest esdeveniment per a presentar la nova iniciativa. En aquest sentit, tots els artistes participants han cedit la seva obra per tal que sigui venuda, amb la finalitat que els fons obtinguts es destinin a l’enregistrament, la producció i la realització del nou àlbum -CD i vinil- de Figueres. Les obres, a la venda des d’ahir, 30 de setembre, i fins al pròxim 17 de desembre, únicament es poden aconseguir a través del web rodons.cat. El preu inicial de tots els treballs s’ha fixat en 100 euros, tot i que s’aniran actualitzant automàticament, a mesura que avancin les subhastes.

Els i les artistes

Pel que fa als noms dels artistes participants, són aquests: Miquel Arnaudiès, Georges Ayats, Danielle Busquet, Jacques Capdeville, Francesca Caruana, Caroline Cavalier, Pascal Comelade, Roger Comse Esteve, Joël Desbouiges, Quim Domene, Marc Fourquet, Michel Fourquet, Beatriz Garrigo, Nicolas Gonati, Jordi Isern, Emmanuelle Jude, Patrick Jude, Delphine Labédan, Patrick Loste, Robert Majenti, Odile Marot, Christophe Massé, Assumpció Mateu, Joseph Maureso, Gilles Olry, Michel Pagnoux, Enric Pladevall, André Robèr, Dolors Rusiñol Masramon, Esteve Sabench, Gerard Sala, Claret Serrahima, Patrick Soladie, Jordi Tolosa, Christian Vila i Dimitri Xato.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/157515_impul-enunaexpo-icioitinerantperfinancarelnouprojectedelcantautorperefiguere--1.htm