logo
Imprimir
14-12-2021 | 07:01hs
•PERPIGNAN 'LA RAYONNANTE'

Perpinyà, gran novetat a la Volta 101

67 anys després la Volta visitarà per cinquena vegada la capital històrica del Rosselló, on hi realitzarà una arribada i una sortida d'etapa

La ciutat de Perpinyà tornarà a entrar a la història de la Volta Ciclista a Catalunya, ja que serà l'escenari d'una arribada i una sortida la propera edició, que es disputarà del 21 al 27 de març de 2022. La capital del Rosselló veurà els ciclistes de la Volta per primer cop des de 1955.

L'alcalde de Perpinyà, Louis Aliot, i el president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris, han signat avui l'acord a l'Ajuntament perpinyanès. La ciutat tindrà una arribada d'etapa de la cursa, i al dia següent, viurà els actes de la sortida d'etapa corresponent.

La Volta entrarà així a la Catalunya Nord en l'edició 101 de la cursa, en un fet molt destacable ja que en les cent edicions precedent de la cursa només s'havien registrat dues sortides d'etapa i dues arribades als carrers de Perpinyà, els anys 1949 i 1955, amb victòries per al francès Pierre Roux (1949) i per al català Josep Mateo (1955).

"La Volta Ciclista de Catalunya és una cursa mítica per a Catalunya i més enllà. Estic particularment honrat, com a Batlle de Perpinyà, de poder acollir aquest gran esdeveniment esportiu en la nostra ciutat. Un esdeveniment històric encara amb més raó ja que 'La Volta', amb 101 edicions d'existència, havia passat només 4 vegades per Perpinyà, l'última aturada datant del 1955!", ha manifestat el batlle de Perpinyà, Louis Aliot.

"D'ençà que sóc president de la Volta sempre havia tingut el somni de poder fer aturada a Perpinyà, i ara en l'edició 101 hi portarem tot l'espectacle de la cursa. Vull agrair a tots els que ho han fet possible. Serà una Volta molt especial", ha afirmat Rubèn Peris, president de l'entitat organitzadora.

Amb aquesta incursió a la Catalunya Nord, la Volta podrà preparar unes etapes molt atractives pels Pirineus Orientals, amb el gran al·licient d'acabar en una ciutat com Perpinyà, que al llarg de la història ha demostrat que respira molt ciclisme, sent protagonista de nombroses etapes del Tour de França, com a sortida o arribada d'etapa de la "Grand Boucle".

La Volta, una de les proves d'una setmana més prestigioses englobades dins del calendari UCI World Tour, es va emetre en la seva darrera edició a 190 països, amb imatges en directe als cinc continents, i any rere any congrega els millors equips i ciclistes del món.

En la darrera edició de la Volta, la del centenari, el britànic de l'INEOS Grenadiers Adam Yates es va adjudicar la victòria absoluta en la classificació general, per davant dels seus companys d'equip Richie Porte i Geraint Thomas.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/157398_perpinyagrannovetatalavolta101-2.htm