logo
Imprimir
23-09-2021 | 16:48hs
•+ NOTíCIES

Llívia generarà la seva pròpia energia per a escalfar l'aigua dels banys de Sant Guillem

L'ajuntament ha adjudicat les obres per al tractament i escalfament de l'aigua d'aquesta instal·lació

Llívia generarà la seva pròpia energia per a escalfar l'aigua dels banys de Sant Guillem. L'Ajuntament de Llívia ha adjudicat, recentment, les obres de tractament, filtració i increment de temperatura de l'aigua dels banys termals de Sant Guillem de Llívia. L'empresa Atípic de Girona serà la responsable de l'execució del projecte amb un pressupost de 171.375 euros.

El sistema que finalment s'utilitzarà no serà per geotèrmia, com inicialment s'havia previst, sinó que es farà per aerotèrmia. Actualment, l'aigua del pou surt a 28 graus centígrads i el sistema d'escalfament de l'aigua farà pujar la temperatura als 39 graus. L'energia produïda per les plaques fotovoltaiques abastirà la caldera elèctrica amb la qual s'escalfarà l'aigua. "La voluntat és que l'ajuntament no hagi de pagar res per a l'escalfament de l'aigua —gestió autosuficient— i, alhora, fomentem l'energia verda i renovable", explica el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Llívia, Josep Ramon Rotllant.

L'aigua que alimentarà els banys s'agafarà del pou de Sant Guillem, sense necessitat d'abastir-se d'aigua de la xarxa pública. Aquest serà un circuit tancat, amb un sistema automatitzat que farà el filtratge i el tractament de l'aigua, amb controls del pH i el clor, mantenint la qualitat de l'aigua -segons normativa d'aigües de bany que fixa la Generalitat de Catalunya-.

L'energia produïda per les plaques fotovoltaiques s'utilitzarà per a fer anar les bombes d'aigua dels banys i del reg de Sant Guillem i, també, la il·luminació del Parc de Sant Guillem, amb el consegüent estalvi econòmic per a l'ajuntament.

Val a dir que aquest mateix sistema instal·lat per a l'escalfament de l'aigua podrà servir, en un futur o fase posterior, per a escalfar, també, l'aigua de la piscina pública. De fet, aquest és el model energètic que té dissenyat l'Ajuntament de Llívia pels pròxims anys pel municipi. "Volem ser autosuficients energèticament i fer possible que tots els serveis i edificis públics de Llívia puguin abastir-se amb l'energia pròpia produïda", ha manifestat Rotllant.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/156927_lliviagenerarala-evapropiaenergiaperae-calfarlaiguadel-bany-de-antguillem-1.htm