logo
Imprimir
20-09-2021 | 14:41hs
•ALT EMPORDà

Roses assoleix la Quarta Flor d'Honor, màxima distinció del moviment Viles Florides

Roses ha assolit enguany per primer cop la Quarta Flor d'Honor, després de les visites i valoracions on s'han tingut en compte aspectes com les característiques pròpies del municipi

El moviment Viles Florides va entregar les Flors d'Honor 2021 el passat divendres, 17 de setembre, en un acte celebrat a Cabrera de Mar. Durant la gala es van premiar 154 municipis de Catalunya, entre els quals la vila de Roses, que per primer cop ha assolit la Quarta Flor d'Honor, màxim guardó amb què el certamen premia els municipis que destaquen per la seva gestió d'espais verds, jardins i parcs urbans, i que només ostenten 15 poblacions de tot Catalunya.

Viles Florides vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que esdevenen un exemple a seguir. Més enllà de propiciar espais agradables, té també en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l'atractiu dels jardins i parcs urbans.

Roses ha assolit enguany per primer cop la Quarta Flor d'Honor, després de les visites i valoracions on s'han tingut en compte aspectes com les característiques pròpies del municipi, d'essència turística i marinera, i l'aposta decidida per una jardineria mediterrània amb presència de nombroses espècies ben agrupades per requeriments hídrics. Destaca per sobre d'altres flors la rosa, la presència de la qual és ben visible en avingudes i a la Ciutadella i s'ha considerat la jardineria i els espais verds com un actiu important que s'utilitzen per donar valor afegit a Roses.

A més dels 15 municipis amb quatre Flors d'Honor, n'hi ha 64 més amb tres Flors d'Honor; 57 amb dues Flors d'Honor i 14 amb una Flor d'Honor.

El regidor d'Infraestructures i Serveis de Roses, Juan Manuel Fernández, va recollir el guardó el passat divendres, mostrant-se molt satisfet per l'obtenció d'aquesta Quarta Flor i fent extensiva la felicitació i agraïment per aquest reconeixement a l'equip de jardineria i tota la plantilla de Rosersa per la tasca realitzada al llarg dels darrers anys.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/156669_ro-e-a-oleixlaquartaflordhonormaximadi-tinciodelmovimentvile-floride--2.htm