logo
Imprimir
17-09-2021 | 18:49hs
•CATALUNYA NORD

El municipi d'Illa, escenari de reivindicació al pròxim 1-O

L'ANC ha organitzat diferents activitats per commemorar la data del referèndum durant el cap de setmana de l'1 al 3 d'octubre

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) prepara un seguit d'actes per commemorar la pròxima data de l'1 d'octubre, amb l'objectiu de recordar una jornada en la qual es va viure un referèndum històric i, de retruc, una dura repressió de l'estat espanyol per evitar-lo. Les activitats es repartiran arreu dels Països Catalans, també a la Catalunya del Nord i, més concretament, a la localitat d'Illa.

Allà, el mateix divendres dia 1, a l'Espace La Catalane (17 h), s'hi farà un acte polític per reivindicar el paper nord-català en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum. D'altra banda, des de l'organització també assenyalen que amb aquest acte “es voldrà evidenciar que quan el moviment independentista ha avançat i ha estat més fort és quan la societat civil i les institucions han anat juntes i han treballat sota una mateixa estratègia”.

Un cop acabi l'acte polític, que també comptarà amb l'actuació musical del cantautor Pere Figueres, una columna de vehicles encapçalada per un cotxe amb unes urnes de l'1-0 es dirigirà cap a Figueres. Entre altres activitats, la capital alt-empordanesa esdevindrà l'escenari d'un concert que comptarà amb Ginestà i Xavi Sarrià a la plaça Catalunya -les entrades valen 7 euros-. Abans de la música, però, també es farà un breu acte de caire polític.

Paral·lelament al concert de Figueres, les assemblees territorials organitzaran arreu del país diferents actes polítics vinculats amb el referèndum, per tal de reivindicar l'1 d'octubre a llocs on hi va haver atacs rellevants o on es van prevenir, precisament, aquests atacs de les forces policials. Totes aquestes concentracions rebran urnes que hauran sortit de la Catalunya del Nord.


Actes al cap de setmana

El dissabte, per la seva banda, es faran tres marxes per reivindicar l'1-0 i la independència: la Marxa Nord -que sortirà de Sant Julià de Ramis i arribarà a Aiguaviva tot passant per Girona-; la Marxa Centre -que tindrà el seu punt d'origen a Vinaròs i finalitzarà a la Ràpita- i la Marxa de Ponent -que unirà la Parada de l'Àngel (Llitera) amb Lleida, tot passant per Alcarràs. Finalment, el diumenge al matí tindrà lloc a Barcelona un acte polític amb l'objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d'octubre en el marc de la Plataforma 3 d'Octubre. 
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/156563_elmunicipidillae-cenaridereivindicacioalproxim1-o-1.htm