logo
Imprimir
11-09-2021 | 23:12hs
•+ NOTíCIES

L'acte institucional de la Diada homenatja el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a l'ONU

Peces musicals i de dansa i fragments de les paraules del compositor han omplert l'escenari de Montjuïc

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, han presidit aquest dissabte a la nit l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch situades a Montjuïc, a Barcelona. L'acte, organitzat conjuntament per Govern i Parlament, ha tingut com a eix vertebrador el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a l'ONU. Ha estat un esdeveniment que ha comptat amb Marta Bayarri a la direcció artística i amb Jofre Bardagí a la direcció musical, que han posat èmfasi en els valors de la pau, la justícia, la llibertat dels pobles, la cultura catalana i la fraternitat.

L'acte ha començat amb una peça audiovisual en què tres joves, davant la casa on va néixer Pau Casals, rememoren el discurs que el violoncel·lista va fer davant l'ONU i visiten les diferents estances de l'immoble, ara convertit en museu. Els intèrprets de la peça, que després han exercit de fil conductor de tot l'esdeveniment, han estat l'actriu Natalia Barrientos i l'actor Guim Puig, coneguts pels papers a la sèrie de TV3 'Les de l'hoquei', i l'actriu Paula Vicente, vista a la sèrie 'Com si fos ahir'.

També hi ha hagut interpretacions de peces de violoncel amb el Brossa Quartet de Corda, els músics Aurora Bauzà i Pere Jou o la violoncel·lista Mariona Camats. A banda, hi ha hagut actuacions de l'actriu i cantant Elena Gadel, de la cantant de rap Miss Raisa, del cantant Nel·lo C, de la ballarina Belén Cabanes, del ballarí Andrés Corchero, del Cor de Teatre de Banyoles, del col·lectiu de dansa integrada Liant la Troca, del cantant Cris Juanico, de la cantant Alba Carmona o del cantant Kelly Isaah. Aquests tres últims, al costat del Brossa Quartet de Corda, s'han agrupat per oferir una versió d''El cant dels ocells'. L'acte l'ha clos el Cor de Noies de l'Orfeó Català, que ha interpretat 'Els segadors'.

El disseny de l'escenografia ha anat a cura de Joan Maria Segura, la il·luminació ha estat obra d'Albert Faura i el disseny artístic de la imatge i la il·lustració han estat creacions de Lily Brick. Tots plegats han organitzat un acte "dinàmic i transversal", amb propostes audiovisuals, de música, dansa, i pintura, i el missatge de Pau Casals transmès a través dels actors i actrius que hi han participat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/156259_lactein-titucionaldeladiadahomenatjael50eaniver-arideldi-cur-depauca-al-alonu-1.htm