logo
Imprimir
11-09-2021 | 22:27hs
•POLíTICA

Alejandro Fernández diu que 'els insults entre els separatistes' evidencien 'la ruptura de la convivència' a Catalunya

El PPC acusa el Govern de provocar la "decadència" de l'economia amb la manca de suport a l'ampliació de l'aeroport

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha retret als partits del Govern les divergències mostrades aquesta setmana i els ha situat com a exemple de la "divisió" que viu Catalunya. "Ha arribat el moment que fins i tot els separatistes s'insulten entre ells. És inacceptable aquest tipus de ruptura de la convivència", ha afirmat Fernández durant l'acte que el partit ha celebrat amb motiu de l'Onze de Setembre. El president dels populars també ha acusat l'executiu de provocar la "decadència" de l'economia, i ha assenyalat la manca de suport al projecte d'Aena per ampliar l'aeroport del Prat. "El separatisme és com 'El perro del hortelano', que 'ni come ni deja comer', sinó que només aspira a molestar els demés", ha etzibat.

El president dels populars ha subratllat que "el gran problema de les últimes Diades" ha estat "la manera com el separatisme ha conduït cap a la divisió i la decadència". "Una divisió que impedeix, des de fa anys, ser capaços de compartir l'espai públic sense que hi hagi problemes o insults", ha afegit.

En aquest sentit, Fernández hi ha contraposat el projecte del Partit Popular "per defensar la convivència i la recuperació". En president del PPC ha assegurat que la formació "mai renunciarà" a què "tots els catalans puguin compartir perfectament l'espai públic".

"Tampoc renunciarem a la idea de recuperar l'economia de Catalunya, l'alegria, l'optimisme, i tot allò que era motiu d'admiració per a la resta d'espanyols i europeus", ha advertit, tot apuntant que "serà difícil, perquè el separatisme seguirà amb un desafiament permanent a la llei".

Fernández ha encapçalat l'acte del PPC amb motiu de la Diada Nacional, amb la lectura d'un manifest des de l'Hospitalet de Llobregat "com a millor municipi que representa la Catalunya plural i marginada pel separatisme". Al text –llegit dues vegades, en castellà i català-, la formació ha acusat l'independentisme d'haver "pervertit" la celebració de l'Onze de Setembre durant els darrers anys per fer-ne una jornada "d'exclusió i ressentiment".

A parer dels populars, les formacions nacionalistes estan "eliminant el pluralisme i amenaçant els drets dels catalans constitucionalistes". "I ho fan, lamentablement, amb el beneplàcit del govern de Pedro Sánchez", ha asseverat el PPC al seu manifest, que ha defensat aparcar el debat independentista per afrontar de forma conjunta la sortida de la crisi sanitària, econòmica i social de la covid-19.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/156258_alejandrofernandezdiuqueel-in-ult-entreel-eparati-te-evidencienlarupturadelaconvivenciaacatalunya-1.htm