logo
Imprimir
11-09-2021 | 14:54hs
•POLíTICA

Ciutadans creu que la Diada és la festa del 'nacionalisme excloent més radical'

Carrizosa torna a proposar traslladar la festa nacional de Catalunya al dia de Sant Jordi

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dissabte que la Diada és "el dia del nacionalisme excloent més radical" i que "s'apropien dels símbols, promouen l'odi a Espanya i menystenen la democràcia". Durant l'acte de la Diada de la formació liberal a Barcelona, Cs ha considerat que l'independentisme és "separatista abans que demòcrata" i que no vetllen pel compliment de la llei per poder seguir "amb el projecte trencador". "És la festa privada del nacionalisme", ha destacat Carrizosa respecte l'Onze de Setembre. Cs ha tornat a posar damunt la taula la proposta de convertir la Diada de Sant Jordi en la Diada Nacional de Catalunya perquè a la celebració d'aquest dissabte "no hi som tots".
Carrizosa ha mantingut que el Sant Jordi és una festa de la "unió, la rosa, el llibre, la cultura i la tradició" que gaudeixen tots els catalans "independentment de com pensem". En canvi, ha defensat que a la Diada hi són els que volen la "separació" i que estan "orquestrats" pel règim independentista.

Durant l'acte que ha impulsat Ciutadans sota el títol "Desmuntant el mite nacionalista", la formació ha destacat que la història que s'explica sobre l'11-S "és mentida". "Són rituals per recordar mites. Al Fossar de les Moreres no hi ha cap defensor de Catalunya. No hi ha dades arqueològiques que demostrin que hi estan enterrats", ha subratllat Carrizosa.

Per això ha defensat que Cs aposta per centrar la seva activitat política en defensar els "problemes reals" de la ciutadania i allò que n'afecta la convivència. Ha apostat perquè els polítics catalans impulsin "menys" l'enfrontament i generin "menys" problemes. Carrizosa ha reivindicat les persones que se senten catalanes i espanyoles i ha defensat l'ús del català i el castellà a Catalunya.

Després de criticar el PSC per creure que ha normalitzat els atacs de l'independentisme ha recordat que Cs no ha participat mai dels homenatges de la Diada. Carrizosa ha criticat indirectament PPC per haver participat en el passat dels actes i també als dirigents de Vox que hi havia assistit quan eren de la formació popular.

Finalment s'ha referit a la taula de diàleg entre el Govern i el govern espanyol. Ha pronosticat que l'independentisme obtindrà "renúncies" de l'executiu de Pedro Sánchez i que negociaran la unitat de l'Estat. També ha advertit que d'aquí a dos anys l'independentisme farà un nou "cop" quan Junts i la CUP pressionin ERC.

La formació d'Inés Arrimadas ha tornat a celebrar un acte propi durant la Diada després d'alguns anys de no fer-ho. El darrer acte va ser el 2018. El 2019 la seva activitat política es va limitar a una atenció als mitjans de comunicació, mentre que l'any passat van distribuir un vídeo amb una declaració de Carrizosa.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/156238_ciutadan-creuqueladiadae-lafe-tadelnacionali-meexcloentme-radical-2.htm