logo
Imprimir
06-09-2021 | 11:17hs
•BAIX EMPORDà

La pluja obliga a suspendre els últims actes de la Festa Major de Sant Antoni

El concert de presentació de La Moderna de Calonge i el Primer Concert Mundet a càrrec d'Emma Stratton són les dues actuacions que s'han hagut d'ajornar

La Festa Major de Sant Antoni va arrancar el 26 d'agost amb el torneig d'escacs i havia de finalitzar el 3 de setembre amb l'actuació de la Emma Stratton. Però a causa de la situació meteorològica, el concert de presentació de La Moderna de Calonge de dijous i el primer Concert Mundet de divendres es van haver de suspendre. Així doncs, la tradicional cantada d'havaneres va ser l'últim acte que es va poder celebrar en la Festa Major de Sant Antoni d'enguany. Al llarg d'aquests dies s'han organitzat concerts, visites guiades, activitats esportives i espectacles i activitats pels més petits.

El dijous 26 d'agost va començar la Festa Major de Sant Antoni amb un torneig d'escacs que es va organitzar al mirador d'Es Monestri. D'entre les 41 persones que van participar, els guanyadors del torneig van ser Josep Serra en adults, i Max Bernardo i Jan Balló en la categoria júnior. Més tard, a les 22 h, es va omplir el mirador de l'espigó Costa Brava per presenciar el concert de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona.

El divendres va seguir la festa amb cinc activitats més. La primera va ser un espectacle pels més petits a càrrec de la Núria Clemares, i que portava com a nom "La petita Mei a la recerca dels colors perduts". A les 19 h es va fer el concurs de pintura sobre l'espigó de l'amistat i la visita guiada a Sant Antoni i al jaciment del Collet. Al vespre va arribar la música i el ball. Primer es va omplir de gom a gom el mirador d'Es Monestri per assistir a la doble sessió de tango que va organitzar Tango Casa Rosa. A les 22 h va passar el mateix al paratge del Collet per veure en directe a l'Orquestra Mitjanit i Trinomi de Barrets.

El dissabte 28 d'agost es varen fer dues activitats esportives i dos concerts. En clau esportiva es va celebrar la XXIII Milla Urbana i la VI Night Run 5 km. 400 corredors, entre les dues proves, van poder gaudir d'unes vistes espectaculars mentre recorrien els carrers del municipi. L'atleta internacional Santi Catrofe es va imposar en la categoria absoluta masculina de les dues proves. En categoria femenina Laura Rodríguez va ser la guanyadora de la Milla Urbana i Barbarà Ramon de la Night Run. Pel que fa als concerts, a la plaça de la Llibertat els més petits es van divertir amb Rock per Xics. Una actuació de rock and roll on es varen poder escoltar versions de cançons reconegudes com El Joan quan balla. L'Orquestra La Principal de la Bisbal va oferir dos concerts. Amb un paratge del Collet ple, amb taules i servei de bar, els assistents van poder escoltar cançons com Camins de Sopa de Cabra, Jo vull ser rei d'Els Pets o T'estimo de Lluís Llach.

El diumenge es va donar per finalitzada la primera setmana de Festa Major amb dos concerts més al paratge del Collet. A dos quarts de vuit Carla Barroso i Dafnis Balduz van fer una actuació amb molt sentit de l'humor que girava al voltant de l'amistat. A les deu es va canviar de registre i es va fer un concert en format acústic. Primer va actuar la cantant barcelonina Suu. Va oferir un concert d'hora i mitja en la que va cantar alguns dels seus temes més coneguts com Barcelona tropical o Lligar no és lo teu. A dos quarts de dotze va sortir sobre l'escenari el cantaautor bisbalenc Mazoni per interpretar les cançons del seu disc Desig Imbècil.

La Festa Major de Sant Antoni es va reprendre el dimecres 1 de setembre. A partir de tres quarts de dotze es va fer el tradicional repic de campanes i l'ofici solemne en honor a Sant Llop a l'església de Sant Antoni. Aquest va ser presidit per Mons. Francesc Pardo i Artigas, bisbe de Girona. A les deu del vespre el paratge del Collet va acollir la tradicional cantada d'havaneres amb el grup Port-Bo. Els assistents no només van poder gaudir de l'actuació, sinó que també es va preparar cremat per a tothom.

El dijous estava previst el concert de presentació de La Moderna de Calonge. Hi havia d'actuar les formacions: Girona Marxing Band, Combos formats per professors de La Moderna de Calonge i La Moderna Big Band. Malauradament, a causa de la pluja, es va haver de suspendre. L'endemà es va repetir la mateixa situació. Emma Stratton havia d'oferir un concert de música clàssica amb un repertori amb peces de Mozart, Prokófiev i Schumann, però també es va haver de suspendre. Les dues actuacions queden ajornades, però encara no hi ha nova data.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/155840_laplujaobligaa-u-pendreel-ultim-acte-delafe-tamajorde-antantoni-2.htm