logo
Imprimir
30-08-2021 | 16:38hs
•BAIX EMPORDà

Èxit de participació del primer cap de setmana de Festa Major de Sant Antoni

La Festa Major de Sant Antoni s’allargarà fins al 3 de setembre

La Festa Major de Sant Antoni va arrancar el 26 d’agost i s’allargarà fins el 3 de setembre. En els primers quatre dies de la festivitat s’ha pogut gaudir d’activitats molt diverses, com el concurs de pintura sobre asfalt, el torneig d’escacs, la Milla Urbana, o concerts com el de l’Orquestra La Principal de la Bisbal o el de Suu i Mazoni. Tot ells amb un gran èxit de participació.

La Festa Major va començar el 26 d’agost amb el torneig d’escacs que es va organitzar al mirador d’Es Monestri. D’entre les 41 persones que van participar, els guanyadors del torneig van ser Josep Serra en adults, i Max Bernardo i Jan Balló en la categoria júnior. Més tard, a les 22 h, es va omplir el mirador de l’espigó Costa Brava per presenciar el concert de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona.

El divendres va seguir la festa amb cinc activitats més. La primera va ser un espectacle pels més petits a càrrec de Núria Clemares, i que portava com a nom “La petita Mei a la recerca dels colors perduts”. A les 19 h es va fer el concurs de pintura sobre l’asfatl a la placeta de l’espigó de l’amistat i la visita guiada a Sant Antoni  i al jaciment del Collet. Al vespre va arribar la música i el ball. Primer es va omplir de gom a gom el mirador d’Es Monestri per assistir a la doble sessió de tango que va organitzar Tango Casa Rosa. A les 22 h va passar el mateix al paratge del Collet per veure en directe a l’Orquestra Mitjanit i Trinomi de Barrets.

El dissabte 28 d’agost es varen fer dues activitats esportives i dos concerts. En clau esportiva es va celebrar la XXIII Milla Urbana i la VI Night Run 5 km. Tan adults com els més joves van poder gaudir d’unes vistes espectaculars mentre recorrien els carrers del municipi. Pel que fa als concerts, a la plaça de la Llibertat els més petits es van divertir amb Rock per Xics. Una actuació de rock and roll on es varen poder escoltar versions de cançons reconegudes com El Joan quan balla. I l’Orquestra La Principal de la Bisbal va oferir dos concerts. Amb un paratge del Collet ple, amb taules i servei de bar, els assistents van poder escoltar cançons com Camins de Sopa de Cabra, Jo vull ser rei d’Els Pets o T’estimo de Lluís Llach.

El diumenge es va donar per finalitzada la primera setmana de Festa Major amb dos concerts més al paratge del Collet. A dos quarts de vuit Carla Barroso i Dafnis Balduz van fer una actuació amb molt sentit de l’humor que girava al voltant de l’amistat. A les deu es va canviar de registre i es va fer un concert en format acústic. Primer va actuar la cantant barcelonina Suu. Va oferir un concert d’hora i mitja en la que va cantar alguns dels seus temes més coneguts com Barcelona tropical o Lligar no és lo teu. A dos quarts de dotze va sortir sobre l’escenari el cantaautor bisbalenc Mazoni per interpretar les cançons del seu disc Desig Imbècil.

La Festa Major de Sant Antoni es reprendrà el dimecres 1 de setembre. A partir de tres quarts de dotze es farà el tradicional repic de campanes i l’ofici solemne en honor a Sant Llop a l’església de Sant Antoni. A les deu del vespre el paratge del Collet acollirà la tradicional cantada d’havaneres amb el grup Port-Bo.

La Festa Major d’enguany s’acomiadarà amb un concert en els dos últims dies de la festivitat. El 2 de setembre a les 20 h es farà un concert de presentació de La Moderna de Calonge. El divendres 3, a la mateixa hora, hi haurà un concert de música clàssica a càrrec d’Emma Stratton, que oferirà un repertori amb peces de Mozart, Prokófiev i Schumann al paratge del Collet.

Caldrà recollir entrades a www.calongeisantantoni.cat per la Cantada d’havaneres Port-Bo, el concert de La Moderna de Calonge i el d’Emma Stratton.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/155399_exitdeparticipaciodelprimercapde-etmanadefe-tamajorde-antantoni-1.htm