logo
Imprimir
30-08-2021 | 15:29hs
•ALT EMPORDà

El festival Terra de Trobadors s’inspira en el moment actual

L’esdeveniment, que es farà del 10 al 12 de setembre, té enguany el lema de ‘Fam, pesta i epidèmies: Lo bon any primer’

Castelló d’Empúries viurà enguany una edició del festival Terra de Trobadors especial, tenint en compte que la situació actual de pandèmia ha inspirat la temàtica d’enguany del festival, que arribarà amb el lema ‘Fam, pesta i epidèmies: Lo bon primer any’. En concret, el festival, que es farà els dies 10 (a la tarda), 11 i 12 de setembre, s’ha presentat avui al matí al Convent de la Mercè, amb la presència de l’alcalde, Salvi Güell; la regidora de Cultura, Xon Hugas, i el director artístic del Terra de Trobadors, Guillem Fernández-Valls. Tots ells han estat els encarregats de presentar una programació basada en espectacles, concerts, tallers i altres activitats diverses, que es portaran a terme en format reduït, a causa del context epidemiològic.

En concret, la proposta cultural i festiva, que es farà amb el suport de la Coordinadora de Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries, comptarà aquest any amb més de 50 activitats de diferents disciplines artístiques -teatre, música, circ o dansa, entre altres-, així com recreacions històriques, combats de cavallers, conferències, concerts i altres propostes.

Per tal d’adaptar el festival a les mesures sanitàries s’han ideat espectacles curts i simultanis, que tindran llocs en espais amb control d’accés i amb aforament limitat que, al seu torn, requeriran reserva d’entrades per evitar les possibles aglomeracions. Per aquest motiu, propostes més multitudinàries com ara el sopar medieval, el mercat, les cercaviles o les tavernes de les entitats queden excloses del cartell d’aquest 2021.

La temàtica

El tema central del festival d’aquest any estarà basat en la situació viscuda a mitjans del segle XIV a Europa, quan van tenir lloc un seguit de successos que van comportar efectes devastadors per a la població: una onada de fred glacial, una producció d’aliments estancada o l’arribada de la temible pesta negra, així com d’altres malalties. Així, i amb l’objectiu d’oferir una imatge de superació, s’ha adaptat el lema a ‘lo bon any primer’, per tal de mostrar la capacitat d’adaptació i de col·laboració, així com les ganes de recuperar i tirar endavant un festival d’aquestes característiques, que des dels seus inicis ha comptat amb la implicació i la dedicació dels ciutadans i ciutadanes de la vila.

Amb relació a la programació, entre les activitats proposades destaquen les conferències -la conferència inaugural ‘Una pandèmia d’altres temps: la pesta’; el Cicle de Conferències ‘Miquel Pujol Canelles’, o la conferència ‘Govern, hospitals i assistència a l’Edat Mitjana: una història de poder’, entre d’altres-, però també el vessant musical, que enguany comptarà amb grups ja coneguts de l’esdeveniment com ‘Els Berros de la Cort’ o ‘Sübitus’. Les exposicions i les visites guiades completaran el cartell d’un festival que, com ha dit Güell, retorna amb força: “Estem molt contents de poder reprendre el festival encara que sigui en aquest format reduït; volem agrair a les entitats l’esforç i les ganes que hi ha posat per aconseguir tirar endavant aquesta edició”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/155395_elfe-tivalterradetrobador-in-piraenelmomentactual-1.htm