logo
Imprimir
17-08-2021 | 15:03hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament de Girona programa visites guiades adaptades a persones invidents amb maquetes 3D de la Catedral i Sant Feliu

Les propostes són gratuïtes i s’acompanyen d’un servei d’audiodescripció en català

L’Ajuntament de Girona ha programat aquest estiu dues visites guiades gratuïtes adaptades a persones invidents, les quals s’acompanyen d’unes maquetes 3D de la Catedral i de la basílica de Sant Feliu. Aquests elements permeten al col·lectiu conèixer, a través del tacte, aquests dos emblemes de la ciutat, juntament amb un servei d’audiodescripció en català. Es pot fer ús d’aquestes maquetes recollint-les a l’Oficina de Turisme (rambla de la Llibertat, 1).

Una d’aquestes visites va tenir lloc el passat divendres, dia 13 d’agost, sota el títol “Gerunda: els orígens de la ciutat - la muralla sota carreus de roca sorrenca”. Les persones participants van recórrer els carrers i places de Girona per descobrir la història de la fundació de la ciutat. La proposta va comptar amb la participació d’entitats socials gironines com Multicapacitats. Els membres d’aquestes entitats i empreses especialitzades en el sector col·laboren en el disseny de les visites guiades adaptades.

Les maquetes en 3D han estat elaborades al Laboratori Social d’Innovació de Girona Emprèn. La confecció dels prototips d’aquesta prova pilot ha estat possible gràcies a un voluntari dels cursos d’informàtica de l’EspaiCaixa de Girona, que ha posat a disposició de l’Ajuntament els dissenys tridimensionals d’aquests dos monuments de la ciutat.

La pròxima visita, amb una temàtica diferent i també adaptada a persones invidents, tindrà lloc el 28 d’agost. Per assistir-hi, cal reservar plaça enviant un correu electrònic a puntdebenvinguda@ajgirona.cat.

A banda d’aquestes visites també se n’han programat amb interpretació en llengua de signes i adaptades per a persones amb discapacitat intel·lectual, amb mobilitat reduïda o sordceguesa. Amb aquestes propostes, el consistori pretén millorar la qualitat turística de la destinació i afavorir la inclusió universal dels recursos turístics amb les sinergies entre entitats i empreses. D’aquesta manera els programes de planificar i competitivitat del Pla estratègic de Turisme (2018 – 2022) s’acompleixen.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/154678_lajuntamentdegironaprogramavi-ite-guiade-adaptade-aper-one-invident-ambmaquete-3ddelacatedrali-antfeliu-2.htm