logo
Imprimir
21-08-2021 | 09:44hs
•CATALUNYA NORD

La Porta dels Països Catalans, epicentre d'un aplec reivindicatiu

L’acte tindrà lloc el pròxim dissabte 21 d’agost i comptarà amb cares conegudes de la política i l’activisme català

La Porta dels Països Catalans, l’escultura obra d’Emili Armengol que marca l’inici dels Països Catalans en el terme comunal de Salses, a la Catalunya del Nord, acollirà el pròxim dissabte 21 d’agost un aplec batejat amb el nom de ‘Unitat i Llibertat’, que comptarà amb la participació de Jeanine Pano (consellera municipal a Salses), Jaume Roure (president de l’Associació Porta dels Països Catalans); Blanca de Llobet (Òmnium Cultural); Elisenda Paluzie (presidenta d’Assemblea Nacional Catalana) i Lluís Puig (membre del Consell per la República). L’aplec comptarà amb el suport de l’ANC, el Consell per la República Catalana i Òmnium Cultura.

Ara bé, l’escultura no serà l’únic punt d’interès de la jornada -el punt de partida de l’activitat tindrà lloc a les 16:59 de la tarda, en punt-. En aquest sentit, també està previst que l’activitat continuï a la plaça Major de Salses, a partir de les sis de la tarda, on es farà un acte polític i poètic. En aquest cas, i a part dels protagonistes citats anteriorment, hi haurà una àmplia representació d’autoritats i personalitats: Andrée Escaré (tinent a l’Ajuntament de Salses); Monterrat Biosca (presidenta d’Òmnium Cultural a la Catalunya del Nord); Jep Bonet (president de la delegació nord-catalana del Consell per la República); Hervé Pi (president de Catalunya Nord per la Independència); Francesc Ten (del Col·lectiu Poetes i Músics per la República); Josep Puigbert (director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà); els cantautors Pere Figueres, Jordi Auvergne, Franck Sala i Maxim Cayuela; els músics Olga Morral, David Santamaria, Josep Noguera, Pep Lizandra i Ramon Elies, i el grup empordanès ‘Quatre de tres’.

Un emblema de país

 

L’escultura ‘Porta dels Països Catalans’, ubicada molt a prop de l’autopista ‘La Catalana’, es va inaugurar el 28 de setembre de 2003, al nord de Salses, després de néixer com una iniciativa militant i ciutadana i comptar amb pocs suports, i fins i tot impediments, per part de les autoritats. La seva concepció i execució va ser obra de la Unió per una Regió Catalana, impulsada per Armand Samsó. Des d’una perspectiva aèria, l’obra recorda una falç, al·ludint d’aquesta manera al cant dels Segadors. 

 

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/154565_laportadel-pai-o-catalan-epicentredunaplecreivindicatiu-2.htm