logo
Imprimir
10-08-2021 | 17:07hs
•+ NOTíCIES

Aquest dissabte, el primer dels concerts a Llívia del Festival de Música de la Cerdanya

A les 22 hores, a l'Església de Nostra Senyora dels Àngels, amb la GIOrquestra

Aquest dissabte hi haurà el primer dels cinc concerts que se celebraran a Llívia dins del programa del Festival de Música de la Cerdanya. Divendres, a les 22 hores, a l'Església de Nostra Senyora dels Àngels, la formació GIOrquestra oferirà el concert "Amor Brujo".

EL AMOR BRUJO
Sota la direcció de Francesc Prat, la GIO presenta un programa que gira al voltant del modernisme musical ibèric, amb dos protagonistes: Manuel de Falla i Federico García-Lorca. La proposta comptarà amb la col·laboració de la 'cantaora' Mariola Membrives, que interpretarà El Amor Brujo (segons la versió de 1915) i les Canciones antiguas españolas; però també amb la pianista Marta Puig, que ens oferirà la possibilitat de descobrir l'altre Falla amb el Concert per a clave i cinc instruments, en la seva versió per a piano, una obra conceptualment i estèticament diferent però de les més interessants del compositor.
Programa:
F.G. Lorca: Canciones españolas antiguas
M. de Falla: Concierto para clave y cinco instrumentos (versió piano)
M. de Falla: El amor brujo (versió 1915)
Intèrprets:
GIOrquestra
Francesc Prat, director
Mariola Membrives, cantaora
Marta Puig, piano

La GIO és una orquestra simfònica versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes i directors nacionals i internacionals en els seus concerts.
La seva presentació oficial va tenir lloc el 2012 a l'Auditori de Girona acompanyada de Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts simfònics de producció pròpia en què ha comptat amb solistes del prestigi de Sílvia Pérez Cruz, Valentina Lisitsa, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Daniel Müller-Schott, Pumeza Matshikiza, Ye-Eun Choi o Lluís Claret, entre altres.

A part de les seves actuacions a Girona, la GIO participa regularment als principals festivals i auditoris del país, destacant les cloendes del Festival de Cap Roig amb Andrea Bocelli i Ainhoa Arteta, l'actuació a les dues primeres edicions del Festival Jardins de Pedralbes al costat de Josep Carreras i Buika, l'espectacle de música electrònica Maestro al Teatro Real, al Liceu i al Festival de Peralada, la participació en els Festivals de Música de la Cerdanya, Grec, Portalbau i Santa Florentina o les actuacions a l'Auditori de Barcelona, al Palau de la Música o a l'Acte Institucional de la Diada al Palau de la Generalitat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/154377_aque-tdi-abteelprimerdel-concert-alliviadelfe-tivaldemu-icadelacerdanya-1.htm