logo
Imprimir
03-08-2021 | 17:56hs
•POLíTICA

El PSC denuncia que s'abandona de nou Girona Est amb la retirada del concert a P3 a la Sagrada Família

Els socialistes han insistit en el fet que no s'ha escoltat a la comunitat educativa ni s'ha tingut en compte el servei que presta l'escola al barri

El regidor socialista Quim Ruhí ha volgut denunciar de nou la situació que es viurà a l'escola Sagrada Família el curs escolar 2021/2022 amb la retirada del concert per part de la Generalitat de Catalunya pel curs de P3. "No s'ha valorat l'especificitat del centre ni la zona on treballa, aplicant uns criteris d'estalvi econòmic que no haurien de passar mai per davant de criteris pedagògics i socials. Pensem que el Departament ha reaccionat molt diferent davant la pressió mediàtica d'altres centres, que tenen uns mitjans i oportunitats de fer-se visibles dels que no disposa l'escola ni el barri" ha explicat el regidor socialista.

L'escola Sagrada Família és una escola amb 56 anys de servei educatiu al barri Girona Est, a més d'un centre de gran implicació que col·labora i treballa específicament en el tractament de la segregació escolar. "És una escola de màxima complexitat i així va ser reconeguda el 1977. Les famílies no poden aportar res, econòmicament, a l'escola, és per aquesta raó que el seu funcionament depèn en gran manera del concert amb el Departament d'Educació" ha explicat Ruhí.
"El Departament ha argumentat la falta de matrícula per P3 (9 alumnes), sense tenir en compte que la baixada d'alumnes és un fet puntual i que la majoria d'alumnes de l'escola són infants de necessitats especials (NNEE)" ha explicat Ruhí que ha afegit que "el centre va presentar al·legacions, hi ha informes favorables d'inspecció i del director dels serveis a Girona, el PSC va presentar una pregunta al Parlament i el CEM va demanar una moratòria per no perdre el grup mentre prepara una proposta de solució global per a l'educació dels barris de Girona Est de la ciutat".

"A diferència d'altres escoles que havien viscut processos semblants, el Departament no és receptiu a cap de les demandes i es perd el grup pel curs vinent" ha lamentat el regidor socialista Quim Ruhí que ha conclòs que "és per això que no podem permetre que tanquin el P3 a l'escola Sagrada Família, perquè una altra vegada Girona Est ha estat abandonat. Avui pel Departament d'Educació, però abans per Endesa, pels talls de llum, o per l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona, perquè no vetlla perquè els drets dels veïns i veïnes de Girona Est siguin com el de la resta de gironins i gironines de la ciutat".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/153986_elp-cdenunciaque-abandonadenougironae-tamblaretiradadelconcertap3ala-agradafamilia-1.htm