logo
Imprimir
30-07-2021 | 16:36hs
•+ NOTíCIES

El Tribunal Europeu aixeca les mesures cautelars de Puigdemont, Comín i Ponsatí

La decisió confirma que els actuals eurodiputats poden circular amb llibertat per tots els països de la Unió Europea, llevat d’Espanya

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha aixecat avui les mesures cautelars del president a l’exili, Carles Puigdemont, i dels consellers a l’exili, Toni Comín i Clara Ponsatí, en reconèixer que l’euroordre està suspesa. Aquesta decisió confirma que els tres eurodiputats independentistes poden circular amb llibertat per tots els països de la Unió Europea, excepte Espanya. 

En concret, a partir del moment en el qual el jutge Llarena va elevar les seves qüestions prejudicials sobre el cas del conseller a l’exili Lluís Puig davant del Tribunal Europeu, l’euroordre contra els diferents membres del govern a l’exili va quedar suspesa actualment. De fet, el mateix estat espanyol va reconèixer aquesta suspensió en les seves al·legacions a la demanda de mesures cautelars i, per tant, la impossibilitat que els membres del govern a l’exili puguin ser detinguts. És precisament d’acord amb aquest argument que la immunitat ha estat retirada. 

No obstant això, el mateix TJUE avisa que si en algun moment torna a existir un risc de detenció, les mesures cautelars poden tornar a ser sol·licitades de nou. Així doncs, quan les qüestions prejudicials siguin resoltes i, per tant, quan l’euroordre torni a estar activa, els eurodiputats podran recuperar la seva immunitat. 

La decisió segellada avui garanteix la màxima protecció tant en el moment present com en el futur del dret dels eurodiputats a circular amb llibertat per tots els països de la Unió Europea, excepte per territori espanyol.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/153806_eltribunaleuropeuaixecale-me-ure-cautelar-depuigdemontcominipon-ati-1.htm