logo
Imprimir
30-07-2021 | 15:43hs
•CATALUNYA NORD

El Consell per la República arrela a les Balears

El vicepresident de la institució, l’exconseller Toni Comín, ha destacat el binomi clau entre el Consell i el territori

El Consell per la República ha aterrat a les Illes Balears amb una nova delegació. El col·lectiu s’ha presentat en societat avui al Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà, mitjançant un acte que ha comptat, entre d’altres, amb la presència del vicepresident del Consell, Toni Comín, així com dels consellers Lluís Puig, Elisenda Paluzié o Carme Garcia. 

Malgrat que el Consell per la República va néixer a Catalunya, l’entitat ja ha subratllat en diverses ocasions que la seva voluntat és “arribar a forjar-se institucionalment al conjunt de la nació”, és a dir, arreu dels Països Catalans. És per això que ja anteriorment s’ha creat la delegació a la Catalunya del Nord, que a partir d’ara compartirà protagonisme amb la de les Balears i, pròximament, també es presentarà la del País Valencià. 

En el cas de les Illes Balears, el Consell estarà representat per l’exeurodiputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Bernat Joan -per Eivissa-; per l’exdiputada autonòmica Esperança Marí -per Formentera-, pel filòleg i també exdiputat Joan Francesc López -per Menorca-, i per la sindicalista Maria Antònia Font i la musicòloga Magdalena González -per Mallorca-. En l’actualitat, el Consell per la República compta amb prop de 100.000 militants en el conjunt dels Països Catalans. D’aquests, uns 600 formen part de les Balears.

“Un pas molt important”

Una de les aparicions més destacades ha estat la de Comín, que ha ressaltat que el dia d’avui era molt “gratificant”. “Portem gairebé tres anys construint aquesta institució que ens ha de permetre culminar el procés d’independència que vam iniciar l’1 d’octubre”, va afegir Comín, abans de destacar que avui, amb la nova delegació del Consell a les Balears, es “fa un pas molt important en el desplegament institucional”. 

El vicepresident de la institució també ha assenyalat la feina prèvia de preparació per a arribar a la culminació d’aquesta delegació, i també ha remarcat que “el territori sempre ha anat per davant del que era el propi òrgan executiu del Consell”. “Sempre hem entès que era imprescindible que el Consell estigui arrelat al territori, però és el mateix territori el que ens ha viscut a buscar”. 

Per la seva banda, Bernat Joan ha detallat que “avui dia, l’únic organisme no tutelat que té la societat catalana és el Consell per la República. El Consell desplega internacionalment tota una activitat sense la qual, segurament, tot el procés sobiranista al Principat de Catalunya estaria en una situació molt més precària, feble i desestructurada. Aquesta dimensió internacional, europea, és molt important”. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/153805_elcon-ellperlarepublicaarrelaale-balear--2.htm