logo
Imprimir
30-07-2021 | 08:49hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles capgira les Festes d'Agost

Una trentena d'actes integren la programació de les festes que se celebraran del 12 al 16 d'agost en diferents espais. Les entrades per als espectacles gratuïts es podran retirar a partir de demà divendres

L'Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la programació per a les Festes d'Agost. Les festes, que se celebraran del 12 al 16 d'agost, inclouran una trentena d'actes per a tots els públics. Suu, El Pot Petit, La Salseta del Poble Sec, Orquestra Maribel o Roko Banana seran els caps de cartell d'una programació que inclourà també teatre, circ, sardanes i diferents mostres de cultura popular.

La presentació de les Festes d'Agost s'ha fet aquest matí en una roda de premsa a la plaça Major. El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que "la programació és una doble aposta per arribar a un públic intergeneracional, on en una mateixa activitat hi puguin assistir públics diferents, i també anar recuperant la centralitat del Barri Vell en les festes". En aquest sentit, Miquel Cuenca ha afegit que "les Festes d'Agost volen posar en valor dos dels tresors que té aquesta ciutat: els creadors locals i de proximitat i la força de les entitats locals".

Per la seva banda, el tècnic de Festes de l'Ajuntament, Xavi Casadevall, ha explicat que la programació "s'ha treballat amb l'objectiu d'aconseguir que la cultura popular, les Festes d'Agost es puguin fer, però donant-los la volta perquè es puguin fer segures i amb les mesures de prevenció fixades".

Programació

A banda dels concerts de Suu, Joana Serrat, El Pot Petit i Irene Mas i Marc Serra que es van anunciar la setmana passada, la programació de les Festes d'Agost inclourà també les actuacions de La Salseta del Poble Sec, Jordi Tonietti, La Puça i Orquestra Maribel. També s'estrenarà una nova proposta pensada més per a un públic jove a l'espai de La Muralla amb les actuacions dels grups banyolins Eli Rodríguez i Roko Banana. En l'apartat musical, es farà també la Trobada de corals del Pla de l'Estany, el Festival Folklòric, que arriba a la 27a edició i que s'incorpora per segon any a la programació de les Festes d'Agost, audicions de sardanes i havaneres, que com cada any posaran el punt i final a les Festes d'Agost.

Les Festes d'Agost de Banyoles comptaran també amb el clown Pere Hosta amb el seu nou espectacle 'dis_order', l'estrena de l'espectacle 'Echoes' de la companyia Moveo, el muntatge 'Manneken's piss', de la companyia Campi qui pugui i una matinal de tallers i jocs per a tota la família al barri Vell, amb l'Escola de Natura i Kincakau.

La programació inclourà també un assaig obert de la Colla Castellera Esperxats de l'Estany, que reprendran les seves activitats, la rua de gegants i capgrossos amb la Colla de Gegants i Capgrossos de Banyoles, un espectacle de foc a càrrec de les Gàrgoles de Foc i la 82a Fira del Cop d'Ull, així com jornades de portes obertes als Museus de Banyoles i a la Pesquera Gimferrer.

La retirada gratuïta d'entrades per als espectacles de les Festes d'Agost s'iniciarà demà divendres 30 de juliol a les 10 del matí. També estan a la venda les entrades per als concerts de Suu, El Pot Petit i Irene Mas i Marc Serra. Les entrades, tant les gratuïtes com de pagament, es poden retirar al través del web festesbanyoles.cat, des d'on es pot consultar també tota la programació.

En el cas dels concerts a la plaça Major i a la plaça de les Rodes, a banda de les localitats reservades, també es podrà reservar lloc per seguir-los des de les terrasses dels bars de la zona. Totes les persones que vulguin accedir a aquests espais hauran de tenir entrada o reserva a un dels bars de la zona perquè, en cas d'arribar a l'aforament permès, es tancarà l'accés a la plaça.

La programació de les Festes d'Agost és possible per la col·laboració del Foment de la Sardana, Té tela, Joventuts Musicals, Gàrgoles de Foc, la Colla de Gegants i Capgrossos, la colla castellera Esperxats, el Club Natació Banyoles, la Coral Veus de l'Estany i el Centre Excursionista.

Cartell

La presentació de les Festes d'Agost ha permès també presentar el cartell de les festes elaborat per l'agència Creative Corner. Partint de la situació actual generada per la pandèmia que obligarà a celebrar les festes d'una manera diferent, en el cartell i sota el lema 'Capgirem les festes', s'ha recreat de forma visual i creativa jugant amb un cartell i tipografies capgirades.

Utilitzant els tres colors originals (cian, magenta i groc), s'aporten tonalitats vives i fresques al cartell d'acord amb la festivitat i amb les ganes de tornar a fer coses que té la gent personalment. El cartell es complementa amb les imatges de personatges ficticis creats a partir de diferents superposicions d'ulls, boques i cossos per reforçar aquest toc desenfadat que caracteritza la imatge gràfica d'enguany.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/153724_banyole-capgirale-fe-te-dago-t-2.htm