logo
Imprimir
29-07-2021 | 14:41hs
•LA SELVA

La Selva presenta el Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera

L’acte ha tingut lloc al Castell de Monstoriu, on també s’ha donat a conèixer el portal web de La Ruta dels Cabrera

El Consell Comarcal de la Selva continua treballant per mantenir ben viva la seva història. Avui, el Castell de Montsoriu ha acollit l’acte de presentació del Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera, una activitat que també ha albergat la presentació en societat del portal web de la Ruta dels Cabrera. Així, amb aquestes dues actuacions el públic podrà endinsar-se al Vescomtat de Cabrera com a organització política i territorial a partir de la descoberta del territori del mateix vescomtat i dels seus elements patrimonials, així com amb la presentació de la nissaga i els seus personatges més cabdals, entre d’altres.

Aquestes actuacions formen part del projecte ‘Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera’, executat pel Consell Comarcal de la Selva, un treball que té com a objectiu fer valdre el patrimoni material i immaterial d’aquest territori, generant així una proposta conjunta potent per tal d’atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica al voltant dels recursos vinculats al vescomtat. 

Durant l’acte, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que el projecte “ha estat, és i serà un projecte central” per a l’ens comarcal, “ja que ha estat capaç d’aglutinar diferents elements patrimonials de la comarca, relacionar-los entre si i presentar-los com un únic producte que té com a objectius principals donar a conèixer un llegat i atraure nous visitants vinculats al turisme cultural que sumin al desenvolupament local de la nostra comarca”. Per a Balliu, aquest projecte “dona resposta a la idiosincràsia de la comarca, a la seva heterogeneïtat”. “El sentim com un projecte de comarca, de pertinença al territori i d’orgull històric i patrimonial, el Vescomtat de Cabrera representa tot allò que vam ser i el que som”, ha afegit.

Des de l’any 2017, el Consell Comarcal de la Selva lidera l’execució del projecte amb estreta coordinació i amb la col·laboració de 13 municipis participants: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres. El projecte rep el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu en creixement i ocupació.

“Voluntat de comarca”

Amb la mateixa línia que ha utilitzat Balliu s’ha expressat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, que ha explicat que la creació del Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera és “una fita important”. En aquest sentit, ha explicat que el centre està fet amb una clara voluntat de comarca, tal com resa el seu reclam ‘La força d’un territori’. 

Garriga, d’altra banda, ha subratllat que el projecte es troba en un moment clau, atès que ja s’ha executat la senyalització de 38 elements patrimonials i 5 rutes d’autodescoberta; s’han produït 10 recreacions virtuals de 10 elements patrimonials vinculats a uns fets històrics i personatges destacats del Vescomtat de Cabrera, i s’han tirat endavant dos centres interpretatius: el que s’ha inaugurat avui i, en construcció, el Centre de Divulgació i Investigació de la Batllia de Monstoriu al Memga, a Arbúcies.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/153721_la-elvapre-entaelcentredinterpretaciodelve-comtatdecabrera-1.htm