logo
Imprimir
27-07-2021 | 19:32hs
• OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot celebrarà aquest setembre les Festes del Tura, amb un format adaptat a la normativa COVID

La plaça Major, la plaça de braus i el Parc Nou acolliran les activitats de les Festes del Tura d'enguany, donant compliment a les mesures de prevenció de la COVID-19 dictades pel PROCICAT

Olot recuperarà aquest setembre les Festes del Tura. Després d'un any sense poder-se celebrar a causa de la COVID-19, aquest 2021 la Festa Major d'Olot s'iniciarà el dissabte 4 de setembre i finalitzarà el dimecres 8. Duraran cinc dies, la ciutat podrà gaudir de la programació de Festes que s'adapten a les mesures dictades pel PROCICAT per fer front a la pandèmia.

Seguint amb les indicacions dictaminades, les Festes del Tura comptaran aquest any amb tres escenaris. A la Plaça Major s'hi concentraran les activitats de cultura popular (la faràndula), a la Plaça de Braus tindrà lloc l'oferta de concerts que es complementarà amb el Parc Nou. Es tracta d'espais que formen part de forma excepcional de les Festes del Tura donada la situació actual arran la pandèmia pel coronavirus. Per tal d'evitar aglomeracions, s'hauran de limitar els aforaments als espais - els quals tindran control d'accés - i el públic haurà d'estar assegut tal com marca el PROCICAT.

Durant els dies de Festes, a cada espai hi haurà una programació musical de 2 a 3 concerts diaris que finalitzaran, com a molt tard, a les 0:30 h tal com marquen les restriccions del PROCICAT. Per poder-hi accedir, caldrà disposar d'una entrada gratuïta que es podrà obtenir a partir de finals d'agost.

La cantant Suu, Marc Parrot, el Pony Pisador, el Pot Petit, Xiula i la Principal de la Bisbal són algunes de les propostes musicals d'aquestes Festes del Tura. La programació musical de Festes havia previst inicialment l'actuació d'una altra formació destacada del panorama musical català que, si les dades epidemiològiques milloren i el PROCICAT ho permet, podrà actuar a la ciutat aquesta tardor.

Un altre dels elements que aquest any variaran és que no podrà haver-hi zona de barraques ja que el PROCICAT no permet el consum d'aliments i begudes en espais públics.

Pel que fa a les activitats impulsades per les entitats, des de l'Àrea de Festes s'està parlant amb els responsables de cada acte perquè, d'acord amb les mesures dictades i atenent a les indicacions de Protecció Civil, es pugui decidir si és possible o no cada celebració i/o amb quines condicions.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/153558_olotcelebraraaque-t-etembrele-fe-te-delturaambunformatadaptatalanormativacovid-1.htm