logo
Imprimir
17-07-2021 | 17:38hs
•POLíTICA

Salvador Illa demana al Govern l'aplicació del Pla de Xoc del PSC

També ha visitat la Confraria de Pescadors de Palamós i ha mostrat el seu suport sense fissures als Bombers en la seva tasca a l'incendi que afecta Llançà i Port de la Selva

Aquest matí el Cap de l'oposició de Catalunya, Salvador Illa, ha visitat el Port de Palamós i ha mantingut una reunió amb membres de la Confraria de Pescadors de Palamós acompanyat dels diputats Marc Lamuà, Sílvia Paneque i el grup municipal de Palamós. Illa, en una trobada amb premsa posterior a la visita, ha volgut expressar "el meu suport sense fissures a la tasca dels Bombers de la Generalitat en l'incendi que afecta els municipis de Port de la Selva i Llançà" i ha afegit que "vol demanar a la ciutadania de la zona que segueixi les indicacions i que ens posem tots en alerta perquè en aquests dies de calor intensa, evitar que hi hagi incendis d'aquest tipus".

Illa ha indicat que "m'he posat a disposició dels alcaldes dels dos municipis afectats i que la visita amb la Confraria de Pescadors ha estat molt profitosa".El Cap de l'oposició de Catalunya ha destacat "la visió de futur, la feina que ha fet i fa i les bones pràctiques, de la confraria per trobar un equilibri entre l'explotació del mar el respecte i la conservació que mereix aquest recurs marí. També hem parlat dels problemes concrets als quals fan de fer front, i he posat a disposició el grup parlamentari per allò que necessitin".

Per acabar, Illa ha recordat que "ahir, el Govern alternatiu va aprovar un Pla de Xoc social que s'ha fet arribar al Govern de la Generalitat i a la resta de grups del Parlament".El cap del grup socialista ha explicat que "el Pla de Xoc ve a adonar resposta a les necessitats dels catalans i catalanes. Aquesta setmana hem conegut l'informe sobre pobresa de l'IDESCAT que ha mostrat que el 25% de la població de Catalunya està en risc de pobresa i el 6% pateix pobresa extrema. Si aquest pla s'apliqués, arribaria a 2,7 M de catalans i catalanes i permetria que ningú es quedés enrere després d'aquesta greu crisi".

El Pla de Xoc que va presentar ahir el PSC està format per 6 eixos i 26 mesures que impliquen una mobilització de recursos de 1.500 M d'euros. Illa, ha recordat que "tot i que Aragonés es va comprometre a tenir pressupost el 2021 durant la campanya de les eleccions catalanes, finalment no ha estat així", i s'ha mostrat confiat a poder aplicar el Pla de Xoc socialista amb els recursos actuals que disposa la Generalitat i fent algun canvi de partides per, ha insistit, "no deixar ningú enrere".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/153021_-alvadorillademanaalgovernlaplicaciodelpladexocdelp-c-1.htm