logo
Imprimir
16-07-2021 | 22:37hs
•LA SELVA

Un total de 54 joves participen a les colònies musicals de la Fundació Orquestra Jove de la Selva

Els joves d'edats entre el 6 i els 17 anys de la comarca de la Selva i la resta de comarques gironines han realitzat activitats de música i de lleu

Un total de 54 joves han participat a les colònies musicals, organitzades per la Fundació Orquestra Jove de la Selva, que s'han dut a terme a la població de Sant Andreu Salou, a Can Maiol, del 5 a l'11 de juliol. En el marc d'aquesta activitat, que ha comptat amb joves d'entre els 6 i els 17 anys de la comarca de la Selva i d'arreu de Catalunya, s'ha combinat la música –orquestra, combo, coral, percussió i cambra- i lleure –excursió, tallers, piscina i jocs de nit.

Pel que fa a la part de lleure, l'Orquestra ha comptat amb diversos monitors que han posat el seu centre d'atenció als contes i a partir d'aquí han treballat durant tota la setmana, a través del joc, xerrades, cinema, excursió.

Pel que fa a la part musical, que l'han portat els professors de l'Orquetra Jove de la Selva, els alumnes han gaudit d'orquestres, cambra, combos, tallers de doblatge, improvisació, articulacions musicals, gimcana musical i percussió.

L'edició d'enguany, com ja s'ha fet des de fa tres anys, ha comptat amb un programa específic d'activitats per a joves de 14 a 17 anys anomenat MasterMúsics. Es tracta d'activitats intensives de música i altres iniciatives relacionades amb el desenvolupament del pensament crític i la promoció de la participació juvenil.

Aquesta activitat ha finalitzat amb un concert final com a cloenda de les colònies d'aquest any. Amb tot, i a diferència d'altres anys, aquest concert s'ha desenvolupat en línia, ja amb els joves a les seves llars i seguint el concert plegats, a la mateixa hora, tal i com recomanaven els protocols COVID per no coincidir amb les famílies (també han arribat i marxat escalonats).

Des de la direcció de l'Orquestra Jove de la Selva s'ha fet una valoració molt positiva de les colònies musicals, que enguany han arribat a la XXIII edició totalment consolidada i essent un referent en l'àmbit gironí.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152991_untotalde54jove-participenale-colonie-mu-ical-delafundacioorque-trajovedela-elva-1.htm