logo
Imprimir
11-07-2021 | 23:14hs
•CATALUNYA NORD

Cuixart anuncia que l’acte de retrobament nacional amb motiu dels 60 anys d’Òmnium es farà a Elna

Tindrà lloc aquest pròxim divendres, 16 de juliol, a l’Ancien Collège Paul Langevin de la localitat nord-catalana

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha anunciat avui que el primer acte públic amb motiu dels seixanta anys de l’entitat tindrà lloc el pròxim divendres, 16 de juliol, a la Catalunya del Nord. Concretament, l’esdeveniment es farà a la localitat d’Elna, a l’Ancien Collège Paul Langevin, a partir de les onze del matí. Així ho ha fet saber al Palau Robert de Barcelona durant la inauguració de l’exposició sobre les sis dècades d’història de l’entitat. 

Segons ha detallat Cuixart, l’acte ha d’esdevenir “un retrobament del conjunt del sobiranisme, amb la trobada de la majoria de components de la presó i l’exili”. En aquest sentit, el president d’Òmnium ha detallat que l’objectiu d’aquest acte també ha de ser el “d’enfortir el sentiment de pertinença col·lectiva amb el convenciment que tot el que hem fet és legítim i, com que és legítim, també és lícit que ho tornem a fer”. “Traçar aquesta estratègia conjunta i compartida que sabem que és imprescindible”, ha dit, també és una de les fites a assolir durant l’esdeveniment. 

D’altra banda, Cuixart també ha aprofitat la seva aparició per fer un advertiment a les forces polítiques: “Seguirem pressionant els partits polítics, els d’aquí i els d’allà, perquè escoltin la veu de la ciutadania”. Ho ha dit acompanyat d’altres cares conegudes de la política i el món independentista català també presents a la inauguració de l’exposició, com ara Quim Torra o els expresidents d’Òmnium, Josep Millàs i Jordi Porta. La mostra s’ha inaugurat just el dia del 60è aniversari d’Òmnium Cultural, i enceta d’aquesta manera un any d’activitats per commemorar l’efemèride que s’allargaran fins al juliol de l’any 2022. 

Puigdemont, de vacances

D’altra banda, l’expresident de la Generalitat de Catalunya i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, ja es troba a la Catalunya del Nord per passar uns dies de vacances estivals. Des que és a l’exili, el territori nord-català s’ha convertit en un destí habitual per a les vacances de l’expresident: també hi va passar uns dies de l’estiu i del Nadal de l’any passat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152559_cuixartanunciaquelactederetrobamentnacionalambmotiudel-60any-domniume-faraaelna-1.htm