logo
Imprimir
09-07-2021 | 21:10hs
•CATALUNYA NORD

Jordi Turull: “Si hem aguantat és pel fet de no haver-nos sentit mai sols”

L’exconseller ha estat el protagonista, aquesta tarda, de l’activitat ‘Hora Solidària’ organitzada a la Maternitat d’Elna

El conseller Jordi Turull ha estat avui el gran protagonista de l’activitat reivindicativa ‘Hora Solidària’ que s’ha celebrat a la Maternitat Elna sota l’organització del Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà. Des d’allà, Turull, qui recentment ha sortit de la presó juntament amb la resta de presos i preses polítiques després de rebre l’indult, ha subratllat que es tractava “d’un dia de moltes emocions”. “Dubto que hagi anat mai a un acte que hagi relligat tants valors, emocions i actituds en tan poc espai de temps”, ha continuat Turull, que ha definit la Maternitat com “un dels emblemes físics i materials que demostren l’absoluta grandesa d’aquelles persones que, davant l’adversitat, en comptes d’ajupir el cap o mirar cap a un altre costat, se la juguen i troben el goig i la felicitat en defensar la dignitat d’altres persones”. 

El conseller, davant de més d’un centenar de persones, també ha ressaltat el fet de poder-se tornar a abraçar amb el conseller Lluís Puig, també present a l’acte: “M’emociona”, ha dit. D’altra banda, Turull també ha parlat del seu pas per la presó: “Han estat tres anys i mig i moments molt durs. La presó és monotonia i aïllament, és estar 16 hores sol tancat en una cel·la, i això cada dia. Però si hem aguantat ha estat gràcies al fet de no haver-nos sentit mai ni un minut sol, i això és gràcies a persones com vosaltres”. 

"El sentiment de gratitud és immens. Durant aquests anys, el sentiment de solitud, sobretot quan estàs més lluny, ha estat molt gran, i ha estat la vostra solidaritat la que ens ha ajudat a superar aquell moment en el qual pensaves que 'potser no aguantes'", ha afegit el protagonista, que ha continuat el seu discurs subratllant la fortalesa dels seus ideals: "No ens han pogut doblegar. És més, surto més convençut del compromís que vam començar l'1 d'octubre que quan vaig entrar a la presó". "Si persistim, si posem en valor els nostres actius i reduïm els nostres passius, estic segur que ens en sortirem. I ben aviat, aquesta trobada, on ara anem venint amb compte-gotes, la podrem fer tots els exiliats, tots els que hem estat a la presó i tots els represaliats, però sense la condició d'exiliats i de represaliats. Però per això hem de persistir, per això ens hem de concentrar més en les solucions que no pas recreant-se en els problemes", ha conclòs, lloant també l'actitud del poble nord-català.

A part de Turull i de Puig, l’acte ha comptat amb la presència d’altres cares conegudes de la política, com ara l’exconseller d’Interior, Miquel Buch; el senador Francesc Calvet -a qui Turull ha agraït la seva tasca reivindicativa mentre era a la presó- o l’alcalde d’Elna, Nicolas Garcia. 

Un dels qui ha parlat amb més contundència ha estat Calvet, que ha recordat que fa quinze dies el Consell d’Europa, a través d’un senador letó a la Comissió Jurídica i dels Drets Humans, es van posar damunt la taula els fets de l’1 d’octubre de 2017, destacant que aquell context no era cap supòsit de sedició, “perquè no hi havia cap violència”.

La ‘Travessa per la Llibertat’

En certa manera, l’acte d’avui ha servit d’avantsala pel repte de la ‘Travessa per la Llibertat’ que demà dissabte, 10 de juliol, el mateix Turull iniciarà des de Portbou, amb l’objectiu d’iniciar un recorregut que l’ha de conduir fins a Arnes. La fita de l’activitat és agrair pel camí els milers de ciutadans que l’han acompanyat durant els gairebé quatre anys d’empresonament. “El dia 10 de juliol començo un repte. Una Travessa per la Llibertat. A peu en etapes de Portbou fins a Arnes. Va d’agraïment a tants per tant, i de refermar el compromís. Qui hi vulgui participar, serà benvingut”, va piular fa uns dies l’exconseller del govern català. 

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152418_jorditurull-ihemaguantate-pelfetdenohaver-no-entitmai-ol--2.htm