logo
Imprimir
08-07-2021 | 18:31hs
•LA SELVA

El castell de Montsoriu amplia els dies d'obertura al públic durant els mesos d'estiu

Durant aquest estiu, s'incrementaran les visites guiades per poder donar resposta a la demanda dels visitants

El castell de Montsoriu ampliarà els dies d'obertura al públic durant els mesos d'estiu, concretament fins al 12 de setembre, segons han informat fonts del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu, responsables de l'ens selvatà. D'aquesta manera, el castell romandrà obert al públic cada setmana de dimecres a diumenge, de les deu del matí a les set de la tarda, si bé la venta d'entrades finalitzarà una hora abans.

Durant aquest estiu també s'incrementaran les visites guiades per poder donar resposta a la demanda dels visitants. I és que tal com ha explicat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, "la gran demanda de visites guiades durant els darrers mesos ha fet que hàgim decidit fer aquest esforç per apropar el gran castell dels vescomtes de Cabrera al públic". I és que la visita guiada permet descobrir el gran castell gòtic de Catalunya i entendre com es va anar transformant des de l'any 1000 en el gran símbol de poder del vescomtat de Cabrera.

El president del Patronat, Pere Garriga, ha assegurat "visitar Montsoriu és descobrir una càpsula del temps, un dels castells medievals millor conservats de tot Europa. El centre de poder del poderós vescomtat de Cabrera, del que encara es conserven nombrosos elements patrimonials per tota la comarca de la Selva".

Bones perspectives per aquest estiu

Els responsables del castell de Montsoriu preveuen una molt bona afluència de visitants durant aquests mesos d'estiu. I més, si es té en compte com han evolucionat les visites al castell durant els darrers mesos en què s'ha incrementat notablement l'afluència. Tot i el període de confinament comarcal, les visites el castell de Montsoriu se n'han anat incrementant setmana rere setmana fins al punt d'assolir unes xifres de visitants molt importants durant tota la primavera i en especial durant la campanya de Setmana Santa.

Les visites a Montsoriu es fan seguint totes les recomanacions i les mesures per la COVID-19. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: "Estem molt satisfets de la bona afluència de visitants durant primers sis mesos de l'any i també del comportament que tenen durant la seva visita, seguint les mesures de la COVID-19 i gaudint d'un monument espectacular en un indret privilegiat a peus del Montseny, dominant gran part de la comarca fins al mar"
El bon temps, l'interès per conèixer el patrimoni cultural del nostre territori, l'entorn privilegiat i la qualitat de les visites guiades són algunes de les respostes que han donat els visitants al preguntar-los perquè han escollit el castell de Montsoriu, ha explicat el president del Patronat.

Aposta pel turisme de proximitat

El Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva estan duent a terme una campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès i, Baix Empordà, però sense oblidar el Vallès Occidental i Oriental, que representen un percentatge important en el nombre de visites anuals. Així mateix, la campanya també es projecte al públic francès, concretament de la Catalunya Nord.

El perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web www.montsoriu.cat. Per tant, tal com ha assenyalat el president del Patronat, Pere Garriga, s'espera que aquest estiu siguin molts els visitants que pugin a Montsoriu per veure "in situ" un dels grans monuments medievals del nostre país.

Les visites a Montsoriu són segures

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga ha assegurat que "la visita al castell gòtic de Catalunya és segura i ha recordat que des de la reobertura al públic del castell de Montsoriu, el 17 de juliol de 2020, les visites s'han fet seguint les mesures de la COVID-19 i sempre amb la màxima seguretat."

Finalment Garriga ha assenyalat que "la visita a Montsoriu no ha de ser un perill ni molt menys. Tot el contrari. Hem de permetre que els ciutadans de Catalunya coneixen el ric patrimoni arquitectònic i cultural que tenim i venir a Montsoriu és conèixer la nostra història i el nostre llegat".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152381_elca-telldemont-oriuampliael-die-doberturaalpublicdurantel-me-o-de-tiu-1.htm