logo
Imprimir
08-07-2021 | 15:23hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona es capbussarà en la 28a edició del 'Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple'

La piscina municipal de la Devesa i la piscina del Complex Esportiu de Sant Ponç del GEiEG participaran en la iniciativa el dia 11 de juliol

L’Ajuntament de Girona s’ha unit un any més a la iniciativa solidària “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que la Fundació Esclerosi Múltiple organitza per aturar l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa i incurable que afecta més de 9.000 persones a Catalunya. En aquesta 28a edició, l’acte central de la campanya a les comarques gironines tindrà lloc el diumenge 11 de juliol, i hi participaran la piscina municipal de la Devesa i la piscina del Complex Esportiu de Sant Ponç del GEiEG. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director de la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l’Hospital Santa Caterina, Lluís Ramió, i la coordinadora de campanyes i comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple a Girona, Montse Prats, han presentat aquest migdia la campanya 2021.

Estic convençut que les gironines i els gironins tornaran a demostrar el seu compromís, un any més, participant en la iniciativa solidària i capbussant-se per l’esclerosi múltiple, en una jornada que, alhora, és per gaudir-la en família i amb els amics. Vull agrair també la perseverança de la Fundació Esclerosi Múltiple i de totes les persones voluntàries, així com del personal mèdic, que, malgrat les dificultats actuals, segueix la seva missió de frenar l’impacte de l’esclerosi múltiple i de millorar el benestar de les persones que conviuen amb la malaltia”, ha destacat el vicealcalde del consistori, Quim Ayats.

En total, més de 400 piscines d’arreu de Catalunya s’han sumat a la iniciativa, seguint totes les mesures dictades per les autoritats sanitàries per garantir la seguretat dels banyistes, i qui ho vulgui podrà fer-hi una capbussada solidària. A més, també es podrà participar en la campanya de manera virtual a través del web www.mullat.cat.

La il·lustradora i dissenyadora barcelonina Judit Canela ha estat l’encarregada de crear la imatge del “Mulla’t” d’enguany, amb un estil colorista i estiuenc, i amb un punt d’humor que encaixa amb l’esperit de la campanya. Com cada any, el “Mulla’t” compta amb un catàleg d’articles solidaris com samarretes, tovalloles o bosses de platja amb la imatge de la campanya que es ja es poden comprar online a mullat.cat/botiga o bé el dia 11 de juliol a totes les piscines col·laboradores.

Tots els fons recaptats es destinaran íntegrament als serveis d’atenció a les persones recent diagnosticades i els seus familiars, i a donar suport a la recerca perquè l’esclerosi múltiple algun dia sigui història.

La Fundació Esclerosi Múltiple va néixer el 1989 a Barcelona com una entitat privada sense afany de lucre, amb la missió d’aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que amb més de 25 edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152375_gironae-capbu-araenla28aediciodelmullatperle-clero-imultiple-1.htm