logo
Imprimir
07-07-2021 | 19:27hs
•LA GARROTXA

Comencen les obres del nou pou a la zona de Perecaula de Sant Joan les Fonts

L'any que ve està previst fer la segona fase que consistirà en la instal·lació de l'equip d'impulsió del pou i les canonades fins al dipòsit de Terravernell

Des que l'Ajuntament va assumir la gestió de l'aigua potable, s'han anat fent actuacions de millora de la xarxa d'abastament i de les captacions existents. Un dels objectius en aquesta etapa de municipalització del servei és tenir un nou pou a dins del municipi que proporcioni el cabal suficient per als abonats. Per això, ja es van fer una sèrie de prospeccions a diferents punts del municipi on es va veure que a Perecaula era on podia ser més factible la seva instal·lació.

Ara ha començat la construcció del pou que és la primera fase del projecte. Implica la perforació i la posterior construcció a més de l'assaig de bombament i està previst que s'acabi aquest mateix any. Aquest primer tram del projecte té un cost de 96.787,09€ (IVA inclòs)

L'any que ve està previst fer la segona fase que consistirà en la instal·lació de l'equip d'impulsió del pou i les canonades fins al dipòsit de Terravernell. El 2022 també s'ha de fer, inclòs en aquesta mateixa fase, la nova escomesa elèctrica i el telecontrol del conjunt del pou/dipòsit.

Finalment, les obres que han començat aquesta setmana s'acabaran el 2023 amb la interconnexió dels pous amb la interconnexió de les canonades d'impulsió per tal de donar resiliència al sistema i que es pugui impulsar aigua al dipòsit del Soler o el de Terravermell des de qualsevol dels pous (aquest nou o el ja existent de Mitjans).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152294_comencenle-obre-delnoupoualazonadeperecaulade-antjoanle-font--1.htm