logo
Imprimir
07-07-2021 | 12:53hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva inicia un nou projecte en l'àmbit de la cultura popular i tradicional

Aquesta iniciativa s'impulsa a través del projecte SelvaCultura i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona

El Consell Comarcal de la Selva ha iniciat un nou projecte en l'àmbit de la cultura popular i tradicional, a través del Selva Cultura. Aquest projecte s'impulsa en el marc del "Programa per l'impuls integral de la cultura a la comarca de la Selva" que s'ha iniciat recentment i està liderat des del departament de Promoció del Territori de l'ens selvatà.

El conseller de Cultura, Pere Fernàndez, ha destacat que l'associacionisme cultural a la Selva constitueix un sector molt ric que acull un elevat nombre d'entitats que organitzen activitats molt variades fires d'arrel tradicional, colles sardanistes, esbarts dansaires, representacions teatrals, entre altres. Per això i tenint en compte la gran diversitat de manifestacions i elements constitueixen un patrimoni propi que considerem que des de SelvaCultura podem treballar per posar-lo en valor. A més cal destacar l'estreta relació que hi ha entre l'associacionisme cultural i el calendari festiu, pel fet que una bona part de l'activitat de les entitats de la cultura popular s'articula al voltant de les festes populars i tradicionals. Per això, ha continuat Fernández, davant d'aquesta gran diversitat de manifestacions i elements que constitueixen un patrimoni propi es va considerar que des de SelvaCultura s'havia de poder treballar per posar-lo en valor.

El màxim responsable de cultura a l'ens selvatà, Pere Fernàndez, ha destacat que amb la posada en marxa d'aquest projecte es pretén fer un reconeixement al conjunt d'entitats jurídiques sense ànim de lucre que duen a terme activitats de promoció i difusió de la cultura en els seus diferents àmbits, caracteritzades pel voluntarisme i la participació de les persones associades, i alhora, una promoció dels esdeveniments més representatius de caire popular i tradicional.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152289_elcon-ellcomarcaldela-elvainiciaunnouprojecteenlambitdelaculturapopularitradicional-2.htm