logo
Imprimir
06-07-2021 | 14:59hs
•+ NOTíCIES

La Festa Major de Salt se celebrarà entre el 22 i el 26 de juliol

Bona part de les activitats es desenvoluparan amb aforament limitat i caldrà inscripció prèvia

Aquest dimarts 6 de juliol s'ha dut a terme al pati de Mas Llorens la presentació de l'edició de la Festa Major de Salt que es durà a terme entre el 22 i el 26 de juliol. Després del parèntesi de l'any passat, enguany es reprèn l'activitat amb una programació que inclou una cinquantena d'actes que es desenvoluparan seguint els criteris d'aforament i sanitaris que hi hagi vigents per tal d'evitar contagis per Covid-19.

El dijous 22 de juliol es donarà el tret de sortida a la Festa Major des de la plaça Lluís Companys, un pregó que anirà a càrrec de Toni Albà i "el seu rei Joan Carles". A partir d'aquí s'iniciaran la cinquantena d'actitivitats que hi ha previstes i cal destacar que bona part dels actes són amb aforament limitat i cal realitzar una inscripció prèvia a www.viladesalt.cat i també hi ha la possibilitat de dur-ho a terme de forma presencial a l'Oficina de Promoció de la Ciutat (carrer Major, 164), els dilluns i divendres de juliol, de 10 a 13 hores. La reserva prèvia s'haurà de fer a partir del dilluns 12 de juliol.

Pel que fa al cartell de la Festa Major de Salt, cal esmentar que la guanyadora del concurs ha estat la il·lustradora olotina, Roser Matas, amb una proposta que va ser escollida pel jurat perquè "en la seva obra hi representava la cultura popular del municipi de Salt, amb imatges icòniques com els gegants, els castells o els diables".
L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha explicat que "la Festa Major d'enguany és molt especial després de la suspensió a la qual ens vam veure abocats el 2020 i voldria agrair l'esforç, complicitat i implicació de les nostres entitats, associacions, personal municipal i tothom que hi aporta el seu granet de sorra".

"Serà una edició especial on tots plegats haurem d'actuar amb civisme atenent les mesures d'aforament, higiene i seguretat que hi ha haurà amb l'objectiu de complir amb la normativa vigent Covid. Siguem responsables i, al mateix temps, gaudim d'estones especials com les que sempre ens ofereix la Festa Major", ha afegit Viñas.
Per la seva banda, la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Salt, Núria Heras, ha volgut destacar que la programació inclou "activitats diverses, amb l'objectiu d'arribar a totes les franges d'edat i per a tots els gustos".

Activitats per a tots els públics
Tota la programació es pot consultar a www.viladesalt.cat i a l'agenda municipal i, com ja és habitual, l'Era de Cal Cigarro es convertirà en un dels punts neuràlgics de la Festa amb una programació de concerts que inclou Judith Neddermann, Ítaca Band, Ciudad Jara, Koers o Pelukas.

Per l'espai habilitat al Mas Masó hi passaran l'Orquestra Maravella, (amb dos concerts), Messengers, l'Escola la Privada i Americanus amb un concert d'havaneres. D'altra banda per l'Escola Les Deveses Santa Salut, Bauma, Xic's and Roll i Salam Grup. En tots aquests espais hi haurà servei de bar a càrrec de les entitats del municipi.

Cercaviles, activitats infantils i Matinades La programació també inclou cercaviles, activitats infantils i esportives, tallers, exposicions i el dissabte 24 de juliol, hi haurà el tradicional acte de les Matinades amb els Grallers dels Marrecs de Salt que sortiran del passeig Josep Maria Folch i Torres.

Enguany, per respectar la normativa vigent no es podrà gaudir de la jornada castellera que habitualment es duia a terme el dia del pregó i tampoc hi haurà barraques.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152211_lafe-tamajorde-alt-ecelebraraentreel22iel26dejuliol-1.htm