logo
Imprimir
06-07-2021 | 13:10hs
•+ NOTíCIES

Catalunya torna a tancar l’oci nocturn

El Departament de Salut ha convocat a les patronals del sector avui, per tal de comunicar la decisió presa

L’augment descontrolat de casos de covid-19 ha empès el Govern de la Generalitat a tancar novament les discoteques i els locals d’oci nocturn del país, tot i que permet, amb restriccions, l’activitat a l’aire lliure. La decisió s’ha pres avui durant el Consell Executiu i serà efectiva durant almenys 15 dies, tot i que no afecta els festivals ja programats, que continuaran oberts sempre i qual la situació epidemiològica ho permeti. 

Aquesta és una de les accions que prepara el Govern per a aturar el creixement exponencial de contagis entre el col·lectiu més jove. En aquest sentit, el BIOCOMSC estima que un de cada 40 joves acabarà infectat en els pròxims dies. Des del Govern s’ha convocat per avui una trobada amb el sector de l’oci nocturn, que des de fa temps reclama la implementació dels tests d’antígens abans d’entrar als locals. “Si ens fan tancar seria la ruïna definitiva, una sentència de mort”, ha dit el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, en una atenció als mitjans a Salou. 

Fins ara, les discoteques i els bars musicals podien obrir amb un aforament limitat al 50%, l’ús de la mascareta fins i tot per ballar i l’obligació de mantenir els diferents grups de persones que no es coneixen a 1,5 metres de distància. Unes restriccions, aquestes, que als locals els resulta molt complicat de fer complir.

La mascareta

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat aquest matí que des del Govern els agradaria imposar novament l’ús de la mascareta de manera obligatòria en tots els casos, tot i que es tracta d’una legislació de caràcter estatal. 

Les dades, preocupants

El BIOCOMSC també ha constatat un augment notori de casos entre persones de 30 a 40 anys. Així doncs, el ritme consolidat d’entrada és d’uns 16.000 casos setmanals per tests d’antígens simptomàtics, tot i que l’estimació és que la xifra real estigui situada a prop dels 50.000 casos cada setmana.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152208_catalunyatornaatancarlocinocturn-1.htm