logo
Imprimir
05-07-2021 | 15:28hs
•CATALUNYA NORD

Turull, protagonista a ‘L’Hora Solidària’ de la Maternitat d’Elna

El conseller visitarà la Catalunya del Nord aquest divendres i l’endemà iniciarà la ‘Travessa per la Llibertat’, de Portbou a Arnes

La Maternitat d’Elna, al Rosselló, esdevindrà l’escenari aquest pròxim divendres, dia 9 de juliol, de l’activitat reivindicativa ‘Hora Solidària’, una iniciativa impulsada pel Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà. No serà, però, una activitat qualsevol, tenint en compte que comptarà amb la presència del conseller Jordi Turull, qui recentment ha sortit de la presó juntament amb la resta de presos i preses polítiques després de rebre l’indult. L’acte s’iniciarà a partir de dos quarts de set de la tarda. 

Més enllà de Turull, l’esdeveniment comptarà amb la presència de l’alcalde d’Elna, Nicolas Garcia, així com possiblement del senador Francesc Calvet. S’espera, d’altra banda, l’assistència d’alguna altra autoritat local o nord-catalana. 

I dissabte, l’inici d’un repte

Turull ha volgut agrair la tasca independentista realitzada a la Catalunya del Nord mitjançant les seves xarxes socials. A Twitter, ha piulat el següent missatge: “No seria complet l’esperit de La Travessa sense ser amb els amics de la Catalunya del Nord per agrair-los també la immensitat del seu activisme i el seu compromís des de fa tant”. En aquest cas, Turull també fa referència al repte que prepara just després de visitar la Maternitat. 

En concret, el dissabte dia 10 de juliol, a les set del matí, sortirà de Portbou per iniciar un recorregut, la ‘Travessa per la Llibertat’, que la de portar fins a Arnes. Ho farà amb l’objectiu d’agrair pel camí els milers de ciutadans que l’han acompanyat durant els gairebé 4 anys d’empresonament. “El dia 10 de juliol començo un repte. Una Travessa per la Llibertat. A peu en etapes de Portbou fins a Arnes. Va d’agraïment a tants per tant, i de refermar el compromís. Qui hi vulgui participar, serà benvingut”, va piular.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152138_turullprotagoni-taalhora-olidariadelamaternitatdelna-1.htm