logo
Imprimir
04-07-2021 | 19:21hs
•ESPORTS

Kawasaki Català Aclam s’imposa a les 24 Hores de Catalunya

El segon lloc ha estat pel CMA 64-YAM 65 Tech Sustem, mentre que l’equip local Box 69 Racing ha estat tercer després d’una gran remuntada

El Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló ha acollit aquest cap de setmana una nova edició de les tradicionals 24 Hores de Catalunya de Motociclisme, un esdeveniment que s’ha vestit de rècord tenint en compte que l’equip Kawasaki Català Aclam ha segellat la seva vuitena victòria a la mítica prova de resistència, esdevenint així el segon conjunt amb més triomfs. A més, els vencedors també han firmat un rècord de voltes, amb un total de 759. 

La nota predominant, almenys dels primers compassos de la prova, va ser el caire familiar d’aquesta 26a edició. En aquest sentit, dos dels equips que lluitaven per la victòria, el mateix Kawasaki Català Aclam i el Team BMD Performance, tornaven a convertir-se en els grans rivals a l’hora d’aconseguir el triomf final, tal com havia succeït durant l’última edició celebrada l’any 2019. Llavors, va ser el conjunt francès els qui van aconseguir la corona. 

Més enllà d’aquests dos equips, el FR Moto, qui va assolir la ‘pole position’ i que al cap i a la fi és un equip habitual a les primeres posicions durant les primeres hores de la prova, també presenta les seves credencials a la cursa. Així, els tres conjunts presenten una lluita ferotge, igualada, però l’exigència de la prova ha anat passant factura i només el Kawasaki Català Aclam és capaç de mantenir el ritme, assegurant així la victòria malgrat diferents contratemps. 

La cursa

Amb Julien Pilot, Anthony Loiseau, Gabriel Pons i Stéphane Egea de pilots, el Kawasaki Català Aclam partia segon, però va passar a liderar el primer quart de la prova pressionat pel Team BMD Endurance. Cap a la meitat de la cursa, els francesos prenien les regnes, amb un FR Moto que intentava la seva particular remuntada, tot i que no s’acabava de materialitzar. Mentrestant, el sorprenent el CMA 64-YAM 65-Tech System escalava posicions, fins a situar-se a la segona plaça, que va mantenir. La tercera plaça, d’altra banda, també va ser per un equip que no entrava en els pronòstics inicials, el Box 69 Racing, que va començar a acaprar totes les mirades abans de la sortida del sol. Amb relació a la categoria Superstock 1000, el triomf va ser per Central Team Endurance, que va ser sisè absolut. 

Un esdeveniment sostenible

El Circuit, certificat en la norma ISO 14001 i la norma ISO 20121 per a la present competició i el Compromís Biosphere, promou diferents accions en matèria de sostenibilitat. Com per exemple la gastronomia Km0, que neix per evitar les emissions de CO2 del transport i afavorir a l'economia local, així com l'ús eficient de l'energia i de l'aigua, els punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la donació dels excedents d'aliments a un menjador social local, l'economia circular amb els pneumàtics, i la valorització de les fraccions de residus recollits selectivament, entre d’altres.

Enguany, a més, ha innovat amb el Trofeu Sostenibilitat, per crear consciència i aconseguir inspirar a totes les parts implicades. Aquest reconeixement s’ha atorgat a l’equip Moto Club de Gémenos, per haver demostrat dur a terme més accions sostenibles a través de les seves xarxes socials, com la segregació dels residus, l'ús dels contenidors de pastilles de frens dels boxs, l'ús de bidons per reciclar l'oli usat, l'ús d'aparells de baix consum i la compra d'aliments km 0.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/152110_kawa-akicatalaaclam-impo-aale-24hore-decatalunya-2.htm