logo
Imprimir
01-07-2021 | 11:51hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

La Fundació KREAS tanca el curs acadèmic amb un balanç positiu del curs i arranca una nova acció formativa en indústries càrnies durant l'estiu

Més d'un 96% d'inserció al cicle de Grau Superior de Processos en la Indústria Alimentària

Aquesta setmana s'ha celebrat el tancament del curs 2020-21, que ha estat marcat per la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Com ja va anunciar fa uns mesos la Fundació Kreas, s'ha constatat un augment de l'interès dels joves per treballar al sector alimentari des de l'inici de la pandèmia.

El sector alimentari, un dels sectors essencials de l'economia catalana, ha tingut un paper clau durant la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Les indústries alimentàries amb les quals col·labora la Fundació KREAS no només han mantingut sinó que han augmentat la plantilla per poder donar resposta a l'augment de la demanda dels seus productes. El fet de mantenir l'activitat i els llocs de treball durant aquests mesos ha comportat una millora de la reputació del propi sector, fet que ha despertat un major interès entre els joves per formar-se i treballar en aquest àmbit.

Amb la finalització del curs, aquesta setmana s'ha celebrat el Patronat de la Fundació Kreas amb un balanç molt positiu de les dades presentades per l'entitat que any darrera any s'ha posicionat com un centre de referència en la formació i inserció de talent a la indústria alimentària. El Patronat ha coincidit amb el canvi de presidència que recaurà, en els dos propers anys, en el també President de la FECIC, Sr. Joan Costa que agafa el relleu del Rector de la Universitat de Vic-UCC, Sr. Josep-Eladi Baños. En els òrgans de govern de la Fundació, s'ha incorporat també l'Ajuntament de Vic que en coordinació amb l'Ajuntament d'Olot aporten l'enfoc de compromís del projecte amb el territori.

Tot i haver finalitzat el curs acadèmic, la Fundació ha iniciat aquest dilluns un nou certificat de professionalitat en modalitat dual en col·laboració amb l'empresa Noel Alimentària. Un total de 20 aprenents s'han incorporat amb un contracte de formació i aprenentatge de dos anys de durada que els permetrà cursar el certificat de nivell 1 d'operacions auxiliars en indústria alimentària complert i el certificat de nivell 2 de carnisseria i elaboració de productes carnis i que combinaran formació i treball. L'empresa té previst fer una nova incorporació d'aprenents el mes d'octubre i en breu s'obrirà ja el procés de selecció. A banda d'aquesta formació, KREAS té en aquests moments en marxa una altra formació similar a Girona i a Catalunya Central que es mantindrà durant l'estiu.

Ja està obert també el període de matrícula per optar al Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària en modalitat dual. Aquest és un perfil molt demanat per les indústries alimentàries que insereixen en més d'un 96% tots aquells alumnes que finalitzats els estudis decideixen quedar-se a l'empresa. Els alumnes que cursen aquests estudis a la Fundació, gaudeixen d'un contracte de dos anys que els permet obtenir un salari i a més, l'empresa assumeix la pràctica totalitat del cost del curs. Queden poques places per tancar el curs i es recomana que tots aquells interessats en formar-se i treballar en el sector alimentari es posin en contacte amb la Fundació tan aviat com es pugui (mitjançant el telèfon 972 26 07 14 o bé al correu electrònic info@kreas.cat ).

La Fundació KREAS va iniciar la seva activitat el 2014 i des d'aleshores ha impartit més de 30.000 hores de formació a més de 1.200 alumnes. Compta amb prop de 50 empreses col·laboradores i ha obtingut diferents reconeixements a nivell institucional. El més recent, els premis FPCAT 2020, que organitza el Consell Català de Formació Professional i que va distingir el centre pel seu model de formació dual, únic a Catalunya.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/151919_lafundaciokrea-tancaelcur-academicambunbalancpo-itiudelcur-iarrancaunanovaaccioformativaenindu-trie-carnie-durantle-tiu-2.htm