logo
Imprimir
30-06-2021 | 15:10hs
•EL RIPOLLèS

10 anys des que es va inaugurar el tram desdoblat de la C-17 fins a Ripoll

De fet, l’Ajuntament de Ripoll forma part de l’Associació Xarxa C-17, una iniciativa impulsada per les organitzacions públiques i privades que té com a principal objectiu el desenvolupament de l’economia productiva del territori que travessa l’eix viari

El 30 de juny del 2011 s’inaugurava el tram desdoblat de la carretera C-17 entre Sora i Ripoll, un fet que permetia la connexió amb quatre carrils entre les capitals d’Osona i del Ripollès i del qual ara se’n compleix l’efemèride dels 10 anys.

Es tracta d’un fet que ha permès que la nostra vila es trobi a poc més d’una hora de l’àrea metropolitana de Barcelona en cotxe, oferint l’oportunitat de ser un punt neuràlgic per al comerç, el turisme o la indústria, trobant-se a prop d’indrets com el port barceloní, l’aeroport, la Zona Franca o el CIM Vallès…

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, opina que el desdoblament de la carretera ha suposat “una obertura a l’exterior per a Ripoll i una oportunitat per a la vinguda d’inversions i d’empreses que busquin un model de vida més sostenible, en un entorn més amable i calmat, a poc més  d’una hora de la capital catalana i amb una cultura professional de qualitat”. I és que el corredor viari i ferroviari de la C-17 és considerat un dels principals eixos de l’activitat social productiva de Catalunya, fet que des de Ripoll es vol potenciar per afavorir el desenvolupament de la vila.

De fet, l’Ajuntament de Ripoll forma part de l’Associació Xarxa C-17, una iniciativa impulsada per les organitzacions públiques i privades que té com a principal objectiu el desenvolupament de l’economia productiva del territori que travessa l’eix viari.

Jordi Munell hi representa el consistori, com a secretari de la Xarxa i amb l’assistència a les diferents reunions de la mateixa, que tracten temes relacionats amb la carretera i també amb la línia ferroviària R3. En un marc de col·laboració entre municipis, es busca millorar i mantenir aquestes infraestructures, per seguir posant el valor el patrimoni industrial, territorial i de coneixement del corredor.

Mirant cap al futur des d’aquests 10 anys de la C-17 desdoblada, Munell apunta que “cal seguir treballant per millorar la connectivitat de la nostra vila, tant pel que fa a infraestructures com la carretera o el tren, com en el referent a Internet i les noves tecnologies, per tal de fer créixer les oportunitats al territori i evitar el despoblament”.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/151834_10any-de-quee-vainaugurareltramde-doblatdelac-17fin-aripoll-1.htm