logo
Imprimir
25-06-2021 | 13:21hs
•ACTUALITAT GIRONA

El Festival del Circ Elefant d’Or de Girona comença la funció

La desena edició va arrencar ahir amb els números aeris com a grans protagonistes

El funambulisme, els equilibris impossibles o la doble roda de la mort van ser alguns dels grans protagonistes de l’estrena del Festival del Circ Elefant d’Or de Girona que va tenir lloc ahir durant la diada de Sant Joan, un esdeveniment que per primera vegada es va celebrar al pavelló de Fontajau i que formava part de la primera funció de l’anomenat Espectacle Blau. 

No va ser una inauguració qualsevol. En aquest sentit, el reconegut festival circense celebra enguany la seva desena edició, que arriba amb ambició, però també amb les mesures pròpies del context pandèmic actual: sense anar més lluny, el nou emplaçament a Fontajau serveix per garantir les mesures Covid. A partir del tret de sortida, l’espectacle continuarà fins dilluns de la setmana vinent, que se celebrarà la Gala Final. L’estrena va comptar amb una bona xifra de públic: 9.000 de les 11.000 entrades que hi havia a la venda.

Com sempre, el circ internacional gironí ha congregat també aquest any protagonistes d’arreu del món: des dels ja tradicionals artistes russos fins a acròbates de països com el Vietnam, Ucraïna o Cuba. Els espectacles des de les altures van ser els grans reclams, però la jornada inaugural va comptar també amb altres propostes interessants com l’il·lusionisme o la comicitat. Abans de les actuacions, però, va tenir lloc l’habitual desfilada dels 49 artistes participants, ben amenitzada amb la música de l’Orquestra Paris Circus.

Actuació destacada

Un dels espectacles més celebrats de la vetllada va ser la de la funambulista vietnamita Thu Hien, una artista de 31 anys que és l’única de la seva especialitat que participa en l’edició d’aquest 2021 mitjançant un número on tot succeeix sobre un cable d’acer oscil·lant. La seva actuació, literalment a la “corda fluixa”, va fer aguantar la respiració al públic de valent.

Un espectacle dual

Durant aquests dies d’actuacions l’Espectacle Blau i Vermell -que s’estrena avui divendres- s’aniran alternant. Paral·lelament, un jurat anirà puntuant els millors números, que aniran a la Gala Final del dilluns al vespre, un esdeveniment que servirà per esbrinar quines són les millors actuacions d’aquesta desena edició.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/151509_elfe-tivaldelcircelefantdordegironacomencalafuncio-1.htm