logo
Imprimir
16-06-2021 | 17:42hs
•ESPORTS

L’equip de bàsquet UnicsCerdanya fa la seva presentació aquest diumenge

En el seu primer partit oficial, la formació del CB Llívia-Puigcerdà, jugarà al pavelló de Puigcerdà, a les 11 del matí

Cerdanya farà la seva presentació oficial aquest diumenge a Puigcerdà, a les 11 del matí, en el que serà el seu primer partit oficial de competició. El rival és el CB Llamp, de Barcelona, representant de la Federació Catalana d'Esports per a les Persones amb discapacitat intel·lectual. L'acte comptarà amb la presència del president d'Special Oliympics Catalunya, Sergi Grimau.

Únics Cerdanya està integrat actualment per 14 jugadors i jugadores d'edats compreses entre els 14 anys i els 54 anys, d'esportistes iniciats molt recentment en l'esport col·lectiu -els entrenaments van començar el passat 15 d'octubre- i que mostren una bona progressió i, especialment, una il·lusió desfrenada. Els components de l'equip són de Puigcerdà, Alp, Llívia i Bellver. El conjunt és un dels equips del club bàsquet Llívia-Puigcerdà que té per objectiu, la temporada vinent, participar en lliga regular.

La iniciativa neix durant la pandèmia. L'entrenadora de bàsquet Alba Olcina n'és, en bona part, la responsable de la idea. Ella presenta el projecte que ha agafat força aquests últims mesos. "No hi havia a La Cerdanya cap esport col·lectiu pensat per a persones amb discapacitat intel·lectual. De fet, a títol individual, hi ha ben poca cosa, també. Així que se'm va acudir de crear un equip de bàsquet per a ells i elles i he comptat amb el suport total del club. I aquí estem, amb molts ànims", explica Olcina. "Els beneficis, més enllà de l'activitat física i esportiva, es troben en la interacció que es genera entre ells, la possibilitat que se'ls obre de conèixer altres persones, les relacions socials; és un guany personal molt important per a ells i elles", especifica l'entrenadora.

L'equip està dirigit per Alba Olcina i Jordi Izquierdo i compta amb el suport de l'entitat i del director tècnic, Cesc Senpau. Per tal de poder realitzar l'activitat, ells que ja són entrenadors de bàsquet, van haver de treure's el títol d'entrenador per a jugadors amb necessitats educatives especials.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150986_lequipdeba-quetunic-cerdanyafala-evapre-entacioaque-tdiumenge-1.htm