logo
Imprimir
15-06-2021 | 16:42hs
•+ NOTíCIES

La Fundació 'la Caixa' i CaixaBank junts per ajudar a Escoles Oceàniques en la seva tasca de divulgació dels efectes dels plàstics en els ecosistemes marins

L'entitat social rep una aportació econòmica de 6.000 euros de la Fundació "la Caixa" a través de CaixaBank, en el marc del dia mundial del Medi Ambient

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació la Caixa", ha mostrat el seu suport al projecte de divulgació de la problemàtica actual dels mars i oceans de l'Associació Catalana de Rem Oceànic. L'entitat ha rebut una col·laboració de 6.000 euros, en el marc del dia mundial del Medi Ambient.

L'objectiu de l'associació és la divulgació de la problemàtica en mars i oceans, en concret sobre l'efecte dels plàstics en els ecosistemes marins. En el dia a dia, des de l'entitat realitzen mostrejos científics al mediterrani amb una embarcació totalment ecològica per tal de mesurar la presència de microplàstics . La col·laboració de la Fundació "la Caixa" i de CaixaBank anirà destinada a divulgar entre les noves generacions les eines per implementar un canvi d'hàbits.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats locals com les de l'Associació Catalana de Rem Oceànic i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i CaixaBank, el 2020, es va donar suport a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials de tot el país. Eren, majoritàriament, projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació "la Caixa" ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. A més de la seva contribució als projectes socials d'àmbit local, l'entitat dona suport, a través de la seva Acció Social, al programa de voluntariat corporatiu, amb més de 12.000 integrants, 4.600 dels quals han participat activament en més de 4.200 activitats durant 2020. Gràcies a ells, s'ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables arreu de l'Estat en àmbits com l'educació financera, la inserció laboral, salut i pobresa infantil, entre d'altres.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150926_lafundaciolacaixaicaixabankjunt-perajudarae-cole-oceanique-enla-evata-cadedivulgaciodel-efecte-del-pla-tic-enel-eco-i-teme-marin--1.htm