logo
Imprimir
14-06-2021 | 13:30hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva presenta el nou programa comarcal per l'impuls integral de la cultura 2021-2024

El conseller de Cultura a l'ens selvatà, Pere Fernàndez, va agrair el suport de tots els municipis selvatans des de la posada en funcionament de la iniciativa "SelvaCultura"

El Consell Comarcal de la Selva ha presentat el nou programa comarcal per l'impuls integral de la cultura 2021-2024. La presentació, que es va fer telemàticament el dijous passat, dia 19 de juny, va comptar amb la participació dels regidors de cultura de tota la comarca de la Selva.

En el transcurs de la sessió, el conseller Pere Fernández va presentar el nou programa que s'inicia des del Consell Comarcal de la Selva i que ha de servir per consolidar el model de la iniciativa "SelvaCultura" que s'ha desenvolupat al llarg d'aquests últims 5 anys al costat dels municipis i dels agents culturals de la comarca. En aquest sentit, Fernández va agrair el suport de tots els municipis i va remarcar la necessària implicació de tots els ajuntaments a fi que la cultura segueixi essent un motor de desenvolupament dels municipis de la Selva.

Així mateix, la reunió amb els regidors selvatans va servir per donar a conèixer la voluntat de donar continuïtat a l'ecosistema de relacions, iniciatives, eines i serveis que formen part del programa integral per impulsar la cultura als municipis de la Selva i que està basat en 3 eixos: per una banda el treball amb els ajuntaments per posar en valor els recursos i l'acció cultural dels municipis; per altra banda, el treball amb els agents culturals amb la finalitat de seguir donant suport a la professionalització i la competitivitat del sector; i finalment, les accions destinades al públic impulsant la difusió de l'activitat cultural i la creació de nous públics.

Posar en valor la cultura popular i tradicional de la Selva

En el marc d'aquest programa, durant tot aquest any 2021, s'inicia una nova línia de treball per posar en valor la cultura popular i tradicional de la Selva. Aquest és un sector que compta amb un ric teixit d'entitats que representen una part essencial de la riquesa i del valor de l'activitat cultural i creativa, molt especialment al voltant de les festes populars i tradicionals de la comarca.

En aquest sentit, el conseller de Cultura, Pere Fernández, va destacar que la situació excepcional provocada per la Covid-19 ha fet evident que la cultura, a més de ser un sector singularment rellevant a la comarca de la Selva, és un element fonamental per al benestar de les persones, la qual cosa ens esperona encara més a treballar en la seva dinamització.

Per la seva banda, els diferents representants polítics municipals van coincidir en la necessitat de treballar amb el Consell Comarcal per millorar el finançament de la cultura comarcal i de treballar en projectes conjunts i coordinats.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150864_elcon-ellcomarcaldela-elvapre-entaelnouprogramacomarcalperlimpul-integraldelacultura2021-2024-1.htm