logo
Imprimir
10-06-2021 | 16:18hs
•+ NOTíCIES

L'Ajuntament de Salt ha donat 122 solucions habitacionas de lloguer social des de l'any 2019

L'Ajuntament de Salt ha donat 122 solucions habitacionas de lloguer social des de l'any 2019

L'Ajuntament de Salt continua apostament fermament per impulsar polítiques d'habitatge al mateix temps que treballa per potenciar el lloguer social i protegir les famílies vulnerables davant els grans tenidors. Concretament i des de l'any 2019, des de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) s'han trobat solucions per signar 122 contractes de lloguer social, treballant conjuntament amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya, Serveis Socials, el Servei d'Intermediació en l'Habitatge i la Gestora Urbanística Municipal de Salt.

Durant aquest període s'ha mediat amb èxit en 45 casos amb els bancs i grans tenidors per trobar una sortida, aturar el desnonament i acordar un lloguer social per a les famílies saltenques. També s'han resolt 43 casos de forma coordinada amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya i de la borsa de pisos del consistori, que inclou els del Parc Municipal, s'ha donat sortida a 34 famílies més.

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Salt, Àlex Barceló, explica que "continuem treballant en diferents direccions per atendre les necessitats en habitatge dels saltencs i saltencs i la mediació i trobar solucions per a les famílies vulnerables és un dels eixos importants tal com demostren les xifres amb les quals treballem".

D'altra banda, Barceló afegeix que "entre totes les noves propostes que estem treballant hi ha la negociació oberta amb la Sareb i altres grans tenidors amb l'objectiu que ens cedeixin els pisos per incorporar-los a la nostra borsa i, a partir d'aquí, gestionar-los directament".

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, torna a insistir en el fet que "tenim clar que l'accés a l'habitatge, a Salt i arreu, és un repte i per aquest motiu és una de les prioritats de l'equip de govern. Fa pocs dies hem adjudicat els primers 19 pisos del Parc Municipal d'Habitatge de gairebé 200 immobles. Però al mateix temps, i de forma paral·lela, anem estudiant i donant solucions, cas per cas, a totes les demandes que tenim a sobre la taula i a les noves que van sorgint".

Primeres adjudicacions del Parc Municipal

Durant les darreres setmanes l'Ajuntament de Salt ha posat en marxa l'adjudicació dels pisos del Parc Municipal d'Habitatge seguint el reglament d'accés aprovat pel plenari municipi i coordinat des de l'Oficina Municipal d'Habitatge i l'empresa gestora urbanística Nou Salt. En aquests moments ja se n'han adjudicat dinou i, properament, està previst que aquesta xifra s'ampliï amb deu més.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150662_lajuntamentde-althadonat122-olucion-habitaciona-delloguer-ocialde-delany2019-1.htm