logo
Imprimir
10-06-2021 | 15:05hs
•+ NOTíCIES

La Fundació 'la Caixa' duplica amb un milió d'euros els donatius a l'acció 'Cap llar sense aliments' per a les persones més afectades per la pandèmia

Celebritats com el xef Ferran Adrià, la model Vanesa Lorenzo o l'actor Antonio Banderas s'han sumat a l'acció, amb la finalitat de fer visible a les xarxes socials el compromís dels bancs dels aliments

La segona edició de «Cap llar sense aliments» ha arribat al milió d'euros recaptats en poc més d'un mes. Els bancs dels aliments de Catalunya han registrat un increment de la demanda d'un 30 % l'últim any. Per això, la Fundació "la Caixa" ha decidit doblar la quantitat actual i donarà un milió d'euros addicional. Això sumarà, per ara, un total de dos milions d'euros que es distribuiran entre els diferents bancs dels aliments de l'Estat per ajudar les persones més afectades per la pandèmia.

La Fundació "la Caixa", en col·laboració amb CaixaBank, va impulsar a l'abril l'acció solidària «Cap llar sense aliments» per pal·liar les conseqüències més extremes de la pandèmia.

Segons la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, la demanda d'ajuda va augmentar prop d'un 30 % després del començament de la pandèmia i els bancs dels aliments de les quatre províncies van atendre 60.000 persones més que l'any anterior. Actualment, s'està donant assistència a 256.000 persones a través de 636 entitats socials col·laboradores. Per això, la Fundació "la Caixa", CaixaBank i els bancs dels aliments fan una crida a les empreses i a la societat espanyola perquè continuïn mostrant solidaritat amb les persones que més ho necessiten.

«La crisi sanitària comença a remetre gràcies a la vacuna, però l'emergència social persisteix. La ciutadania ha respost amb generositat a aquesta acció indispensable perquè les famílies més vulnerables tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques. Hem d'afrontar aquesta situació ajudant-nos els uns als altres, i per això la Fundació "la Caixa" hi aporta un milió d'euros més», ha anunciat el president de la Fundació "la Caixa", Isidre Fainé.

Compromeses amb l'acció, milers de persones s'han sumat a la repercussió del moviment #CapLlarSenseAliments; entre aquestes hi ha diverses celebritats, com ara el xef Ferran Adrià, la model Vanesa Lorenzo i l'actor Antonio Banderas, que han contribuït a donar visibilitat a la iniciativa a les xarxes socials i a destacar el compromís dels bancs dels aliments.

La primera edició de «Cap llar sense aliments» va recaptar l'any passat, en un moment excepcional marcat per la pandèmia, un total de 2,4 milions d'euros, als quals es va sumar un milió addicional aportat per la Fundació "la Caixa". L'acció va recaptar 700.000 euros a Catalunya, amb els quals es van aconseguir 785 tones d'aliments.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150659_lafundaciolacaixaduplicaambunmiliodeuro-el-donatiu-alacciocapllar-en-ealiment-perale-per-one-me-afectade-perlapandemia-1.htm