logo
Imprimir
09-06-2021 | 13:51hs
•BESALú, VILA COMTAL

L'Herbesalú torna a Besalú el pròxim 26 de juny

La cita de cada any amb les herbes remeieres i la tradició de fer licor mostrarà als interessats com elaborar ratafia

La tradicional cita de Besalú dedicada a les herbes remeieres, l'Herbesalú, tornarà el pròxim 26 de juny. La cita, que habitualment se celebra als voltants de Sant Joan, entronca amb la tradició del poble d'elaborar ratafia i mostra als interessats com es realitza el licor.

S'ha previst una sortida matinal (7.30) per recollir les herbes aromàtiques necessàries, i a partir de les sis començarà sota les voltes de la plaça de la Llibertat l'elaboració de la ratafia.

Habitualment se segueix la recepta guanyadora del concurs de la millor ratafia de Besalú de l'any passat, però el 2020 no es va celebrar per la pandèmia. L'alternativa serà l'elaboració de la ratafia popular de les onze herbes vora el Mont a càrrec del periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós i de Xavier Codina, de Ratafia Russet, que mostraran als interessats les herbes aromàtiques amb les quals s'elabora el licor i explicaran el procediment a seguir, tot un ritual.

A partir de dos quarts de set de la tarda, arrencarà el concurs de rams silvestres, que és obert a tots els veïns de la vila. Per participar-hi, cal fer un ram i portar-lo entre les 17.30 i les 18.00 de la tarda sota les voltes de la plaça de la Llibertat. El premi per al guanyador és un val de compra de 50 euros per gastar en una de les floristeries de la vila garrotxina i, a més, hi haurà un detall per a tots els participants.

A partir de les set hi haurà havaneres amb el grup Retorn i a la mitja part, rom cremat per tothom. També se celebrarà el sorteig de la campanya de comerç "Compra i descobreix Catalunya".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/150579_lherbe-alutornaabe-aluelproxim26dejuny-2.htm